Turistično društvo Šempeter Malečnik-Ruprče

Kulinarična razstava društva Gaja

Datum prireditve: 18.03.2014

Torek, 18. 3., od 10.00 do 17.00

Kulturni center Rogaška Slatina: Kulinarična razstava društva Gaja.

Že poznate dobrote našega društva Gaja?

Društvo Gaja skrbi za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev občine Rogaška Slatina.

Tokrat vas vabijo na razstavo njihovih mojstrovin. Tradicionalni dogodek je prava paša za oči in zagotovo vir idej ter spoznavanje etno kulinaričnih užitkov.

Vstopnine ni.

Informacije: Društvo Gaja, Cvetka Koražija, tel.: 041/725-778.

Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu

Datum prireditve: 18.03.2014

Torek, 18. 3., ob 17.00

Kulturni center Rogaška Slatina: Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu s koncertom Prifarskih muzikantov.

Informacije: Občina Rogaška Slatina, tel.: 818-1700.

Tak si, nestrpna komedija

Datum prireditve: 22.03.2014

Sobota, 22. 3., ob 17.00

Kulturni center Rogaška Slatina: Tak si, nestrpna komedija, SiTi Teater BTC in Kreker, za abonma in izven.

Premiera 10. oktobra 2013.

Avtor: Goran Vojnović. Režiser: Aleksander Popovski.

Igralca: Klemen Slakonja, Tadej Toš.

Tak si je nestrpna komedija, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko predsodkov se skriva v našem smehu, v našem vsakdanjem neresnem izmenjavanju besed, koliko prikritega sovraštva je v nas in od kod vse to izvira. Besedilo je nastalo izpod peresa Gorana Vojnovića, avtorja knjižne in odrske uspešnice Čefurji raus ter prejemnika številnih filmskih in literarnih nagrad, med drugim tudi Kersnikove nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Taksist Roman je nezadovoljen s svojim življenjem, ki ga je zapeljalo v slepo ulico. Ko je zaradi finančne krize ogrožena tudi njegova eksistenca, se potlačene frustracije začnejo dvigovati, na plan pa jih povleče prav drugačnost njegovih naključnih sopotnikov. Konceptualni umetnik, vstajniški čefur, transvestit, brezposelni kravatar, neizkušeni duhovnik, italijanski turist in drugi potniki v Romanovem taksiju iz njega izvabljajo nestrpnost, a tudi vso jezo, žalost, ogorčenje in obup, ki se za to nestrpnostjo skrivajo. Mesto se je dvignilo na noge, na ulicah so protestniki, Roman pa brezciljno kroži naokoli in nima moči, da se jim pridruži. Kakor bi že opustil misel na boljše življenje. A nato mu eden njegovih sopotnikov zaupa, da pozna njegovo veliko skrivnost in Roman se zbudi.

Predstava traja 1 uro in 30 minut ter nima odmora.

Vstopnina za izven: 15 EUR.

Informacije: Zavod za kulturo Rogaška Slatina, tel.: 818-2467, 041/392-112, e-pošta: zzkrs@siol.net.

Koncert ženskega pevskega zbora

Datum prireditve: 22.03.2014

Sobota, 22. 3., ob 19.00

Kristalna dvorana GH Rogaška: Koncert Ženskega pevskega zbora Rogaška in ženskega pevskega zbora iz Vrsarja.

Vstop prost, vabljeni!

Informacije: Ženski pevski zbor Rogaška, Sergeja Sotošek, tel.: 031/627-887 in Barbara Grgin, tel.: 811-2794.

Janko in Metka, lutkovna predstava

Datum prireditve: 27.03.2014

Četrtek, 27. 3., ob 17.00

Kulturni center Rogaška Slatina: Janko in Metka, lutkovna predstava, Grajsko gledališče Sevnica, za otroški abonma in izven.

Nagajivi Janko in prebrisana Metka počenjata vse mogoče vragolije, zato jima starši zagrozijo s kaznijo. Da bi pritegnila njihovo pozornost in iz strahu pred posledicami svoje neposlušnosti, pobegneta v gozd. Tam srečujeta različne živali in se na koncu izgubita v neprehodni goščavi. Ko pade mrak, v daljavi zagledata luč, ki ju pripelje do čarobne hišice, v kateri prebiva hudobna čarovnica. Ko ju sprejme v hišo, se začno prave težave …

Vstopnina za izven: 5 EUR.