TZS

Kolesarski maraton Terme 3000

Datum prireditve: 06.09.2014

Tradicionalni kolesarski maraton. Za več informacij se prosimo obrnite na g. Branka Recka (OŠZ Moravske Toplice, branko.recek@gmail.com, 041 389 905

Osrednja prireditev ob 18. občinskem prazniku Občine Moravske Toplice

Datum prireditve: 06.09.2014

18. OBČINSKI PRAZNIK OBČINE MORAVSKE TOPLICE

Spoštovane občanke in občani Občine Moravske Toplice!

Ob 18. prazniku naše občine vas vabim na osrednjo prireditev, ki bo v soboto, 6. septembra 2014 od 15.30 ure dalje pod velikim šotorom v Andrejcih Pri Kapelici.
Slavnostni govornik bo Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice, član Državnega sveta Republike Slovenije.

Program prireditve:
15.30 - Otvoritev in predaja ceste
16.00 - Osrednja prireditev s kulturnim programom

V kulturnem programu bodo sodelovali:
- Otroški pevski zbor OŠ Fokovci
- Lea Sapač in Ladislav Györek
- Učenci in učenke OŠ Fokovci z recitali
- Folklorna skupina OŠ Fokovci
- Gorički Klantoši

Predstavljeni bodo letošnji občinski nagrajenci ter zlati maturanti in podeljena bodo priznanja v sklopu projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Prisrčno vabljeni!
Alojz Glavač, župan Občine Moravske Toplice

Zelenjadarski dan

Datum prireditve: 20.09.2014

Tradicionalen dogodek, kjer lahko degustirate številne zelenjavne jedi, poteka na Ivancih pri Moravskih Toplicah. Organizator: TD Selenca Ivanci

Trenje, česanje lanu in preja lanene niti

Datum prireditve: 21.09.2014

Dogodek Trenje lanu se dogaja v okolici Moravskih Toplic, natančneje v vasi Bogojina (5 km iz Moravskih Toplic). Na dogodku člani TD Bogojina v okviru Košičevih dni predstavljajo nekdanjo obrt tkanja lanene niti, sega vse od trenja lanu (trlje na trlicah), do česanja prediva oziroma preje lanene niti na kolovratu.

Gospodinje bodo pripravile domače dobrote. Ne zamudite prikaza tipične malice na ponjavi.

Dogodek se v Bogojini na začetku vasi (nasproti Amerikanskega križa) prične ob 15.00
Vstopnine ni!

Info: Turistično društvo, 031 703 605 (Jože Puhan)