Javni zavod Turizem Rogaška Slatina

Datum prireditve: 22.07.2017

Vabljeni, v soboto, 22. 7., ob 21.00
na Evropsko ploščad Rogaške Slatine
na OTVORITEV Aninega festivala - z glasbeno skupino MANOUCHE.

Manouche je slovenska glasbena skupina, ki izvaja electro swing, mešanico elektronske plesne glasbe in t.i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Pred širšo javnostjo so prvič nastopili na podelitvi Viktorjev marca 2012. Na račun uspešnih prvih avtorskih pesmi, kot sta »Kje si lubi?« in »Bi šla naprej?«, so hitro postali prepoznavni na slovenski glasbeni sceni.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Anin festival - Promenadni koncerti z orkestrom MUSICA CAMERATA

Prireditev traja od 23.07.2017 do 12.08.2017

Vabljeni, od nedelje, 23. 7., do sobote, 12. 8., ob 10.00 in 17.30
v Paviljonu Tempel: Anin festival, kjer se bodo odvijali Promenadni koncerti z orkestrom MUSICA CAMERATA.

Salonski orkester Musica Camerata že več kot štirideset let deluje kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, orkestrski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji univerz v Ljubljani in Mariboru, profesorji srednjih glasbenih in ostalih glasbenih šol ter absolventi akademije za glasbo.
Bogat repertoar zajema valčke, serenade, operetne zvrsti, skratka, priljubljene skladbe skladateljev, kot so Strauss, Waldteufel ...

Koncerti bodo vsak dan razen ob ponedeljkih, ob sredah in sobotah bodo koncerti samo ob 10.00. V primeru dežja bodo koncerti v pivnici mineralnih vod.

Anin festival - TZIGANO BRUTALLO & DADA

Datum prireditve: 26.07.2017

Vabljeni, v sredo, 26. 7., ob 20.30 v Paviljon Tempel na Anin festival z glasbeno skupino TZIGANO BRUTALLO & DADA.

Tzigano Brutallo je manouche gypsi swing trio, ki preigrava skladbe iz 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja, poleg tega tudi skladbe novejših avtorjev. Repertoar zajema od klasičnih manouche pesmi, vse do evergeenov, kakor tudi nekaj sodobnih priredb jazzovskih skladb in del slovenskih avtorjev. Na odru se bo triu pridružila vokalistka Dada Kladenik.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Aninem dvoru.

Anin festival - PIAZZOLLEKY

Prireditev traja od 29.07.2017 do 17.07.2017

Vabljeni, v soboto, 29. 7., ob 21.00 pred Paviljon Tempel: Anin festival -  PIAZZOLLEKY

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost. Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu. Piazzolleky vas vljudno vabijo na koktajl obeh tangov, novega in starega, brutalnega in nežnega, modernega in nostalgičnega.

Anin festival - ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC

Datum prireditve: 09.08.2017

Vabljeni, v sredo, 9. 8., ob 20.3. pred Paviljon Tempel: Anin festival - ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC

Na krilih raznolikih kultur, zgodb in glasbe sveta vas bo pripoved pod zvezdnatim nebom popeljala na očarljivo pustolovščino. Pod zvezdami bodo svojo glasbeno moč, inspiracijo in znanje združili trije izjemni glasbeniki: Alja Petrič, Dejan Berden in Nino Mureškič.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Aninem dvoru.