Društvo oglarjev Slovenije

7. druženje s Pinelo na Planini pri Ajdovščini

Datum prireditve: 09.04.2012

Vabljeni na že sedmo druženje s pinelo – to žlahtno kraljico vipavskih vinskih sort, ki vsako leto poteka na velikonočni ponedeljek.

Program:
15.00 maša pri Sv.Pavlu v zaselku Koboli,
16.00 pozdrav obiskovalcem,
16.30-21.00 druženje s pridelovalci Pinele v stari šoli na Planini,
17.30 Kulinarična delavnica Pinela v gastronomiji.
Vstopnina: 5 €

Vabijo vas vinarji s Planine!

Info: Damjan 041 483 777, pinela.info@gmail.com

Majski tek

Turistično društvo Podlehnik

Datum prireditve: 12.05.2012

Majski tek je tradicionalna tekaška prireditev, ki poteka po razgibani, dobrih 10 kilometrov dolgi progi okoli mesta Ajdovščine in šteje za pokal Primorskih novic.

od 8.00 dalje - prijave in vpisi pred Športnim centrom Ajdovščina
ob 9.00 - nastopi mlajših kategorij v 18-ih starostnih kategorijah
ob 11.00 - tek članskih kategorij po razgibani, okoli 10 km dolgi progi okoli mesta

Po končanem tekmovanju sledi razglasitev rezultatov ter podaritev praktičnih daril udeležencem.

Startnina: mladinski teki 2€, člani 8€

Info: Zavod za šport Ajdovščina, 05/364 47 22, www.zs-ajdovscina.si

XIX. Filipov tek in spust na Predmeji nad Ajdovščino

Datum prireditve: 08.02.2014

Društvo Gora organizira že 19. tekmovanje s staro smučarsko opremo - Filipov tek in spust s pričetkom ob 10:00 uri v športnem parku Tiha dolina na Predmeji. Tekma bo potekala v počastitev 119. obletnice prve smučarske tekme, katera se je odvijala na Predmeji, na pobočju Golaka in Smrekove Drage 8. Marca 1895.

Lepo vabljeni!

Info: 031 644 386 (Damjan Vidic), info@drustvo-gora.si, www.drustvo-gora.si

Velikonočni pohod na Malo goro

Datum prireditve: 21.04.2014

Tradicionalni pohod na velikonočni ponedeljek organizira Planinska secija Kamnje v spomin na košnjo visokogorskih travnikov na Mali gori. Letos bo pohod organiziran že sedemnajstič. V Kamnjah si pohodniki lahko ogledajo razstavo Mala gora nekoč in danes - stare fotografije iz časov, ko so na Mali gori še kosili seno, kot tudi predmete in orodja, ki so jih pri tem uporabljali.

Pohodniki se iz vasi Kamnje lahko povzpnejo na Malo goro po označeni planinski poti ali po označeni tematski poti Pot koscev in grabljic.

Pohod bo ob vsakem vremenu in poteka na lastno odgovornost. Lepo vabljeni!

Info: 031 507 251 (Gregor Vodopivec), www.kamnje.si, www.pd-ajdovscina.si

Kolesarska dirka - 7. kriterij slovenskih mest

Datum prireditve: 03.05.2014

Atraktivna kolesarska dirka po ulicah mesta Ajdovščina poteka v popoldanskih urah od 15:00 dalje. Start na Goriški cesti pred Pizzerijo Fontana. 7. kriterij po ulicah Ajdovščine šteje za tekmovanje kriterija slovenskih mest. Trasa dirke: Goriška cesta, del Župančičeve ulice, Gregorčičeva ulica, Lavričev trg, Prešernova ulica in cilj na Goriški cesti. Dolžina kroga 1200m, vozi se desni krog. Tekmovanje bo potekalo v različnih katergorijah; posamezne kategorije bodo prevozile od 10 pa do 45 krogov. Tekmuje se po predpisih Tehničnega pravilnika KZS in UCI ter določilih razpisa dirke.

Info:041 352 607 (Klavdij), kobrasport@siol.net