Novice

DEGUSTACIJA LOKALNIH ZGODB

Poiščite bisere škrata Bisera v Vinski Gori

Turistično društvo Vinska Gora

02. oktober 2021

Deli s prijatelji

Od 15. maja in vsako soboto, vse do 2. oktobra, smo ponujali degustacijo lokalnih zgodb. Seveda ne samo našega najlepšega kraja ampak tudi druge kraje, ki sodijo pod TZ Velenje, Škale, Šalek, Velenje, Šentilj pri Velenju in Šmartno ob Paki. Vsako soboto se je ne točki zvrstilo okoli 20 pohodnikov in drugih obiskovalcev. Največ družine z otroki, ki smo jih povabili a Učno pot škrata Bisera, ker smo stali ravno na vstopni točki te poti, na Domačiji Lamperček, ki so za mlade, ki so predstavljali naš kraj lepo skrbeli, da niso bili željni. Hvala Domačiji Lamperček! Posebej moramo pohvaliti tri mlade, ki so skrbeli, da res ni zmanjkala nobena sobota, to so Matic, Luka in Saša.

Povedali so, da imamo v Vinski Gori, tudi planinsko pot Po poteh Vinske Gore, zahteven plezalni poligon, Grilovo domačijo, ki jo predstavlja staro viničarijo, ki ima bogat zeliščni vrt, vinograd ter mladiko mariborske stare trte. Zanimivi smo tudi zaradi dveh krajevnih središč, starega in novega. V starem lahko obiskovalci spoznajo cerkev sv, Janeza Krstnika, Krstnikov dom s parlamentarnimi stoli in dober Bar Žagar, kjer imajo, kar srce poželi in vaško perišče. Da se pri nas dobro je, predvsem tradicionalno in domačo kulinariko in prenočišči ter presenečenje za goste, ki pri njih prespijo -Turistična kmetija Tuševo. Gostišče Hren slovi po dobrih in ugodnih obrokih tudi domače kulinarike. Za ta hitre imamo pa picerijo Na hofu, kjer ponujajo  hitro hrano, pice, hamburgerje, specialitete z žara... Za sodobne uživače pa Veduna retreats, pravi raj na Zemlji! Seveda brez naravne pridelave zelenjave tudi ne gre, Kmetija Klančnik, ki ponuja svojo zelenjavo vsak dan na tržnici v Velenju, Vrtnarstvo Šibanc, ki je znano po kakovosti in Vrtnarstvo Herc, ki je za cesto Velenje Celje, kjer ponujajo svežo zelenjavo in sadike ter rože.

V novem središču pa sta šola POŠ Vinska Gora in vrtec Mlinček, Večnamenski dom s parkom, gasilski dom, mini trgovina in Gostišče Hren!

Kot novost pa se je v letu 2021 pojavila še Dolina miru, kjer so skrivnostne posebne hišice  - glamping. Več informacij pa na spletni strani domačije Lamperček. 

Zato vas vabimo, da nas obiščete in se prepričate, da živimo v najlepšem kraju, kjer se za vsakega kaj najde!

Na Degustacijah lokalnih zgodb pa se vidimo spet, ob lepem in toplem vremenu leta 2022!

Oglejte si tudi

Novice

Čestitke ob Dnevu državnosti

24. Jun 2022
Novice

Slovenija za mlade/počitniška akcija

23. Jun 2022
Novice

Summer break po Ptujsko! - zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

07. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice