ETNOLOŠKI MUZEJ NA GORCI

Turistično društvo Podlehnik

31. oktober 2021

Deli s prijatelji

Etnološki muzej na Gorci je kot na dlani in odprt na vse strani neba. Zgrajen je bil v letu 2009 za potrebe Turističnega društva in za zbirko eksponatov, ki so jih podarili domačini. V muzeju so shranjeni stari vinogradniški predmeti, gospodinjski pripomočki, obrtniško orodje, kmečko orodje in hišna oprema, ki prikazuje haloško življenje in delo nekoč.
Muzejska zbirka je na ogled vsak dan po predhodnem dogovoru.

Do etnološkega muzeja na Gorci je speljana asfaltna cesta, po kateri se lahko pripeljemo z avtomobilom ali avtobusom, lahko pa se tudi sprehodimo peš. Ob njem je urejeno parkirišče in prostor za počitek. Po gozdni poti se lahko podate v dolino do studenca.
Bogata dediščina prednikov naše občine se tako prenaša iz roda v rod. Njihova organizacija življenja je bila prava mojstrovina v tistih težkih časih. Na majhnem prostoru Haloz je mnogo raznolikosti, kar je pravi čudež. V podlehniški občini boste našli bogate zaklade preteklosti, ki jih moramo ohraniti zanamcem.

Oglejte si tudi

Vabljeni v Mercator, na sprehod po kulinaričnih tradicijah

28. Mar 2024

Na občnem zboru potrdili tudi program dela za 2024 in 2025