Novice

Mladi turistični vodniki so spoznavali Portorož in Piran

V okviru tekmovanja smo v petek 18. junija 2021 za kandidate in predlagatelje/mentorje organizirali izobraževalno delavnico vodenja po Piranu in Portorož

22. junij 2021

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je letos že 8. leto zapored razpisala tekmovanje mladi Turistični vodnik, na katerem se mladi od 15 do 29 leta pomerijo v turističnem vodenju. 

Gre za enega od mladinskih projektov, s katerim mlade poskušamo motivirati za delo na področju turizma. Delavnice so se udeležili srednješolci in dva člana turističnega društva, kar nas izjemno veseli, saj z našimi mladinskimi projekti zasledujemo še en cilj – pomlajevanje turističnih društev.

V okviru tekmovanja smo v petek 18. junija 2021 za kandidate in predlagatelje/mentorje organizirali izobraževalno delavnico vodenja po Piranu in Portorožu. Mateja Dolenc, turistična vodnica z nacionalno licenco, je udeležencem naše obalne bisere predstavila preko lokalnih zgodb. 

Na delavnici so dobili informacije in dodatna znanja za uspešno pripravo na državno tekmovanje, ki bo konec septembra. Na njem se bodo mladi sami preizkusili v vodenju po posameznih odsekih.

Udeleženci delavnice so se udeležili tudi prve prireditvi za Naj koktalj Slovenije 2021, ki ga je pripravila Turistično gostinska zbornica Slovenije. Potekala je na  plaži Meduza, LifeClass Hotels & SPA, na kateri so tudi udeleženkam in udeležencu naše delavnice postregli s koktejli.

Prireditev je popestrilo ocenjevanje za Miss Earth Slovenije, lepotni izbor, ki temelji na trajnostnih vsebinah. Dva izhoda deklet sta potekala na pomolu pet-zvezdične plaže gostitelja, s čudovitim pogledom na Piranski zaliv.

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Avgustovski Lipov list

09. Aug 2022
Novice

Trenutni rezultati spletnega glasovanja v akciji MDLG -2022

29. Jul 2022
Novice

Razpis 14. Zlata kuhalnica

26. Jul 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice