Novice

Ni življenja brez Velenja in ni življenja brez vode

Predsednik TZS Pavle Hevka je v uvodnem nagovoru izpostavil trajnostno noto turizma ob slovenskih vodah.

04. junij 2022

Deli s prijatelji

V Velenju je potekalo že 26. srečanje turističnih društev obvodnih krajev Slovenije, ki se ga je udeležilo kakih 400 turističnih prostovoljcev iz vse Slovenije. Srečanje se je zaključilo s pristnim druženjem oziroma pravo turistično veselico. 

Na fotografiji: V Vinski gori so poskrbeli za pravo veselico, na kateri je nastopila tudi Irena Vrčkovnik

»Prepričan sem, da v občini Velenje znate tankočutno prisluhniti zvokom narave in boste s svojimi projekti podprli in okrepili njeno izraznost, ki takrat, ko ljudje lepo ravnajo z njo, podeseteri svoje darove za vse nas,« je trajnostno noto v uvodnem nagovoru izpostavil predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka. Ob osebnem jubileju mu je zborček turističnih prostovoljcev zaželel vse najboljše, sam pa se je za uspešno organizacijo dogodka zahvalil Turistični zvezi in turističnemu društvu Velenje, Regijski turistični zvezi Saška, Mestni občini Velenje ter Zavodu za turizem Šaleške doline, ki so poleg Turistične zveze Slovenije soorganizirali tradicionalni dogodek.

Na fotografiji: Marija Brzložnik, TD Velenje, Pavle Hevka, predsedniik TZS in Marjan Kardinar, župan in predsednik TD Dobrovnik. 

Na Fotografiji: Vista,razgledna ploščad na velenjski plaži, ki na leto sprejme 100 tisoč obiskovalcev.  

 »Veseli me, da se nahajamo danes tukaj na Visti, ki je res en velik ponos celega mesta. Gre za to, da je Vista zrasla zaradi sanacije degradiranega območja,« je poudarila podžupanja občine Velenje Aleksandra Vasilijevič. Dodala je, da v Velenju dajejo velik poudarek prostovoljstvu in samim prostovoljcem, »zato resnično čestitke vsem prostovoljcem«. Pri organizacije same prireditve jih je sodelovalo kar 150.

Na fotografiji: predsednik Sveta obvodnih krajev Slovenije Iztok Pipan, predsednik Regijske turistične zveze Saške Franc Špegel, pobudnik prvega srečanja Darij Vouk, predsednik TZS Pavle Hevka, Andreja Vesel, TZS, nekdanji predsednik Sveta obvodnih krajev Slovenije, župan in predsednik TD Dobrovnik Marjan Kardinar ter Nataša Dolejši, predsednica Turistične zveze Velenje. 

»Ni življenja brez Velenja in ni življenja brez vode,« pa je za nekakšen neformalen slogan srečanja poskrbela predsednica Turistične zveze Velenje Nataša Dolejši in zasluge za brezhibno pripravljen dogodek pripisala zlasti dvema prostovoljcema - Mariji Brložnik in Francu Špeglu.

Več o strokovnem posvetu pod naslovom Razvoj trajnostnega turizma ob umetnih jezerih ter nagrajenkah natečaja TZS Avanture brez cenzure pa v junijski številki Lipovega lista.

Na fotografiji: Glavna sekretarka TZS Karmen Grebenc Burger in Iztok Pipan, predsednik Sveta obvodnih krajev Slovenije. 

Oglejte si tudi

Novice

Čestitke ob Dnevu državnosti

24. Jun 2022
Novice

Slovenija za mlade/počitniška akcija

23. Jun 2022
Novice

Summer break po Ptujsko! - zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

07. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice