Ob Svetovnem dnevu turizma po vsej Sloveniji branje v gozdnih knjižnicah

Osrednji dogodek ob svetovnem dnevu turizma v Sloveniji bo 27. septembra 2024, ob 17. uri v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Škocjanu.

16. september 2024

Deli s prijatelji

Svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, bodo številna turistična društva, šole, vrtci, zavodi in druge institucije obeležile s javnim branjem v gozdnih knjižnicah, ki so jih odprli na pobudo Turistične zveze Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije , Andragoškim centrom Slovenije in Gozdarsko knjižnico (Gozdarski inštitut Slovenije).

Turizem ima lahko ključno vlogo kot katalizator za spodbujanje miru in razumevanja med narodi in kulturami ter pri podpiranju spravnih procesov. Za mir se je treba nenehno prizadevati in napredek skozi turizem je pomembnejšo kot kdaj prej.

Slovenska turistična društva v sodelovanju z občinami, kulturnimi in vzgojnoizobraževalnimi ustanovami, enotami Zavoda za gozdove Slovenije, domovi za starejše, založbami in drugimi zainteresiranimi na ta dan pripravljajo številne prireditve, ki bodo povezale predstavnike vseh generacij z branjem, turizmom in mirom.Vse dogodke najdete na spletni strani Turistične zveze Slovenije. (tabela se bo dnevno dopolnjevala)

Če se še niste prijavili na našo akcijo "Beremo v gozdni knjižnici", to lahko storite na naslednji povezavi: https://forms.gle/y4hGtx5a6uJt7NFi7

Ob tej priložnosti vas prosimo, da zapišete tudi misel na temo "Turizem in mir", kot rdečo nit vašega dogodka. Vaša misel bo zapisana v "Knjigi miru", ki jo bomo izdali ob koncu dogodka.

Osrednja tiskovna konferenca ob svetovnem dnevu turizma v Sloveniji bo 27. septembra 2024, ob 17. uri v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Škocjanu https://www.zeliscarski-center.com/o-centru/gozdna-knji%C5%BEnica.html .

Na osrednjem dogodku bodo sodelovali:

• Rado Kostrevc, generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje,
  • Gregor Danev, direktor Zavoda za gozdove Slovenije,
  • dr. Nataša Potočnik, direktorica Andragoškega centra Slovenije,
  • dr. Nike Krajnc, direktorica Gozdarskega inštituta Slovenije,
  • Dominik S. Černjak, direktor Turistične zveze Slovenije.
  • Jože Kapler, župan Občine Škocjan.

Dogodek bo povezal zanimiv kulturni program, ki mu bo sledila pogostitev.

Za več informacij o dostopu, parkiranju in drugih podrobnostih obiščite spletno stran https://www.zeliscarski-center.com/ ali nas kontaktirajte na e-naslov zeliscarski@gmail.com .

Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite do srede, 25. septembra 2024,na e-naslov g. Roka Petančiča (zeliscarski@gmail.com].

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na naslovu joze.prah@amis.net.

Veselimo se vaše prisotnosti.

Oglejte si tudi

Namenite nam 1 % dohodnine