Svetovni dan čebel: Mladi odkrivajo zdravilne učinke medu

20. maj 2022

Deli s prijatelji

20. maja že petič obeležujemo Svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina OZN na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Ker je letošnje leto evropsko leto mladih, o pomenu čebel in drugih opraševalcev ozaveščamo predvsem mlajšo generacijo, ki jo želimo aktivno vključiti v promocijo slovenskega čebelarstva.

Turistična zveza Slovenije je letošnje mladinske programe posvetila tudi zdravilnemu turizmu, kamor med drugim sodi apiterapija, v zdraviliških in wellness centrih pa lahko občutite medene masaže in druga razvajanja. V Sloveniji se lahko preizkusite v ustvarjalnosti s čebeljim voskom in drugimi sestavinami. Posebnost so tudi vrtovi medovitih rastlin ali tematske čebelarske poti. V muzejih in muzejskih zbirkah obiskovalci lahko spoznavajo izjemno dediščino čebelarstva v Sloveniji. Slovenija med prvimi na svetu ponuja tudi inovativne in certificirane oblike apiturizma. Dejansko je produkt čebelarskega turizma obiskovalcem na voljo v vseh slovenskih pokrajinah.

Smo ena od zibelk čebelarjenja v Evropi, kjer obiskovalci lahko okušajo med in druge čebelje pridelke ter z njimi povezane medene jedi ter tradicionalne medene pijače.

Oglejte si tudi

Čestitke ob Dnevu državnosti