Turistična zveza Slovenije konec tedna na sejmu NATURO

04. april 2022

Deli s prijatelji

Sejmišče Pomurskega sejma bo od petka 8. do nedelje 10. aprila gostilo zagovornike naravne rekreacije in trajnostnega turizma, med katerimi je tudi Turistična zveza Slovenije.

Na sejmu boste  našli pestro ponudbo, strokovne odgovore in priložnosti za načrtovano preživljanje prostega časa v neokrnjenem okolju. Spoznali in opremili se boste z najnovejšimi pripomočki, oblačili in obutvijo. Ponudba bo vrvela od zamisli, izdelkov, živih prikazov in napotkov za naravne potepe, aktivnosti ter bivanje v neokrnjenem okolju. Odkrivali boste zelene destinacije, pohodniške in planinske ture, rekreativne in adrenalinske športe ter čarobne kotičke za taborjenje. Razvajanje telesa in duha boste lahko poiskali med naravnimi zdravilišči, turističnimi kmetijami in ponudniki zdrave kulinarike.

Turistično zvezo Slovenije bo na sejmu predstavljalo 30 društev, v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in Slovenia Outdoor pa bomo pripravili tudi več predavanj in predstavitev knjige.  Ker Turistična zveza Slovenije skupaj s partnerji – Zavodom za gozdove Slovenije in Slovenia Outdoor – nudi strokovno pomoč pri snovanju in razvoju tematskih poti ter izobraževanju vodnikov za vodenje po tematskih poteh, bomo na sejmu predstavili deset najboljših tematskih poti, ki smo jih izbrali med leti 2011 – 2021 v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Predstavila  se bo tudi Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji s potmi E6, E7 in E12, ki v Sloveniji merijo kar 1000 kilometrov, ter Evropohodom.

Petek, 8.april

9.45 – 12.45 / zeleni oder v hali B
Predstavitev knjige »Zdaj je čas za gostoljubnost v turizmu«

Organizator: Gostoljuben.si, mag. Mirjana Ivanuša Bezjak/ TZS

13.30-14.30 / zeleni oder v hali B

Predavanje »Turizem v gozdnem prostoru in predstavitev vodnika v naravi«.

Organizator: Zavod za gozdove Slovenije in Turistična zveza Slovenije

Sobota, 9.april:

11.30 – 13.00 / zeleni oder v hali B

Predstavitev 10. najboljših tematskih poti v obdobju 2011 – 2021 in 37 poti, ocenjevanih v letu 2021 in predstavitev 14 gozdnih učnih poti

Organizator: Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove in Združenje Slovenia Outdoor

Nedelja, 10.april:

10.30 – 12.00 / zeleni oder v hali B

Predavanje »Evropske pešpoti in Evropohod«

Organizator: Komisija za evropske pešpoti, ki so jo ustanovile Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Planinska zveza Slovenije in Zveza gozdarskih društev.

Vsak dan bo ZGS v sodelovanju s TZS organiziral:

Pripovedovanje gozdnih zgodb ob tabornem ognju, ob gozdni pedagogiki, ob vhodu v halo B.

VLJUDNO VABLJENI!

Oglejte si tudi

Konec maja bo v Logarski dolini potekal klepet na Naj poti 2021

23. May 2022