Novice

TZS na 16. G&T Cup barmanskem tekmovanju

Tekmovanja se je udeležila tudi strokovna sodelavka Turistične zveze Slovenije za področje mladih, saj je navduševanje mladih za delo v turizmu eno od temeljnih poslanstev TZS.

06. april 2022

Deli s prijatelji

16. mednarodno barmansko tekmovanje G&T Cup Bled, ki so ga pripravili študenti 2. letnika Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, je prvič potekalo v Vili Bled. Študenti so ustvarjali coctaile na temo »skrivnosti gozd« ali »mystical forest« v angleščini. Blejska šola je na letošnjem tekmovanju gostila 25 tekmovalcev iz desetih šol šestih evropskih držav: Latvije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Nizozemske in Slovenije.

Z dogodkom so promovirali in osvetlili pomen izobraževanja mladih za delo v gostinsko – turističnem sektorju, poleg tega pa so želeli izpostaviti pomen promocije slovenskega kadra v gostinsko-turističnem sektorju, ki je trenutno kronično podhranjen v gospodarski panogi, ki je sicer v deležu BDP ena vodilnih v Sloveniji.

Tekmovanja se je udeležile tudi strokovna sodelavka Turistične zveze Slovenije za področje mladih Petra Pistotnik, saj je eno temeljnih poslanstev TZS navduševanje mladih za delo v turizmu. 

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Konec maja bo v Logarski dolini potekal klepet na Naj poti 2021

23. May 2022
Novice

Svetovni dan čebel: Mladi odkrivajo zdravilne učinke medu

20. May 2022
Novice

XVII. kolesarski vzpon TERME SNOVIK-GTC 902 ČRNIVEC

Turistično društvo Tuhinjska dolina
18. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice