Novice

Vlado Kostevc, dobitnik priznanja za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije

Je prostovoljec z občutkom za ohranjanje, oživljanje in promocijo kulturne, naravne in nesnovne dediščine ter organizator mednarodno odmevnih prireditev.

15. november 2022

Deli s prijatelji

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem so podelili najvišja priznanja v turizmu za leto 2022. Turistična zveza Slovenije je podelila priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije, ki ga je prejel Vlado Kostevc, ustanovni član Turističnega društva Suha krajina iz Žužemberka in od ustanovitve njegov predsednik.

Je prostovoljec z občutkom za ohranjanje, oživljanje in promocijo kulturne, naravne in nesnovne dediščine ter organizator mednarodno odmevnih prireditev: Trški dnevi, Srednjeveški dan, Poletne grajske prireditve, Pravljična noč in dan na gradu, S kolesi po rimski cesti, Dnevi Evropske kulturne dediščine, postavitev obeležja bombniku B-17 in drugih dogodkov.

Razvija meddruštveno sodelovanje doma in v tujini: Hrvaška, Slovaška, Češka, Srbija, Tatarstan… Deluje v TZ Dolenjske in Bele krajine, Združenju zgodovinskih mest, v Društvu za razvoj slovenskega podeželja in je predsednik LAS STIK. Od 2010 do 2019 je bil podpredsednik TZS, sedaj je član Upravnega odbora in član Sveta za razvoj turizma. Sodeloval je pri pripravi Strategije razvoja delovanja TZS in TDO.

Kot član Citroen kluba Slovenije, sekcija Brežice, sodeluje v organizacijskem odboru za izvedbo svetovnega srečanja Citroen 2CV, ki bo 2025 v Radljah ob Dravi.

Vlado Kostevc je organizator, motivacijski vodja, prostovoljec, ki s pozitivno energijo deluje povezovalno. Prostovoljstvo v turizmu je iskrenost do turista, ki tako spozna, da je Slovenija zdrava, zelena in aktivna.

Naslovna fotografija: STO

Oglejte si tudi

Novice

Predstavite se v božični izdaji Lipovega lista