Jaslice posvečene miru na površju in v podzemlju

06. Dec 2022

Deli s prijatelji

Jaslice v Postojnski jami so letos posvečene miru. V Koncertni dvorani v tej svetovno znani podzemni krasotici so na novoletni smreki prižgali lučke, že dvaintridesete žive jaslice pa si bodo obiskovalci lahko ogledali med 25. in 30. decembrom.

»Obetamo si največji spektakel v zgodovini živih jaslic v Postojnski jami. Aktualne razmere v svetu kličejo po miru in ljubezni. Mi pa letošnje žive jaslice posvečamo miru tako na površju kot v podzemlju«, pravi Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama. Kar šestnajst svetopisemskih prizorov bo postavljenih na petih kilometrih, med nastopajočimi, ki jih bo okrog sto, pa bodo tudi znani sopranistki Urška Kastelic in Anea Mercedes ter vrhunski tenorist Blaž Gantar. Kot priporočajo v družbi Postojnska jama je dobro vstopnice za ogled živih jaslic kupiti preko spleta vnaprej, saj je število vstopnic omejeno.

Tekst in fotografija: Duša Podbevšek – Bedrač

Na fotografiji: Priprave na žive jaslice, s katerimi si družba Postojnska jama prizadeva postati del UNESCO-ve nesnovne kulturne dediščine, se začno že v juniju.

Oglejte si tudi

V 42. letih 23 tisoč krat v Postojnski jami