Pohod po evropski pešpoti E6 iz Grosuplja k Županovi jami

V soboto, 5. junija, vabimo na 16. pohod po odseku evropske pešpoti E6 iz Grosuplja k Županovi jami, s pričetkom ob 8.00 na železniški postaji Grosuplje.

03. Jun 2021

Deli s prijatelji

Tudi v letošnjem letu bomo Slovenci veliko odkrivali Slovenijo in njene znamenitosti, nekateri z dnevnimi izleti, spet drugi pa z glavnim dopustom. Slovenija ponuja doživetja na vsakem koraku. Vabimo vas, da s pohodom po odseku evropske pešpoti E6 z nami odkrijete nekaj manj znanih, a osupljivih naravnih lepot v zeleni okolici Grosuplja.

Nezahtevna, 14 km dolga pot, vodi pohodnike med zelenimi travniki Grosupeljskega polja in gozdovi Taborskega hriba. Vzdolž trase si lahko ogledajo tudi njegove privlačne znamenitosti: Županovo jamo, Tabor Cerovo in Vodomčev gaj.

Prvi postanek je predviden z ogledom čudovito urejenega naravnega okolja v  Vodomčevem gaju. Na Cerovem se bodo pohodniki lahko osvežili v vaškem jedru, ki je hkrati postajališče več pohodniških poti: evropske pešpoti E6, Grosupeljske planinske poti in izhodišče za učno pot Po sledeh vodomca. Po krajšem nezahtevnem vzponu na Tabor Cerovo sledi spust proti Županovi jami, eni lepših turističnih kraških jam na Dolenjskem. Pohodnike bosta navdušila prijetno in mirno okolje sredi gozdov ter lepote podzemnega sveta.

Ogledi: 9.30 Vodomčev gaj, Cerovo; 12.00 Županova jama; 14.00 Tabor Cerovo in nato povratek proti Grosuplju, zaključek okoli 16.00.

Priporočamo pohodniška oblačila in obutev. Izvajalec bo poskrbel za higienske ukrepe v skladu s priporočili. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen za 1 teden.

Prispevek za pohod z vključenim napitkom in ogledom Županove jame znaša 13 €, vstopnine v Vodomčev gaj in Tabor pa bodo z 20% popustom, ki velja za udeležence pohoda. Prispevek za pohod brez ogledov je 5 €.

Prijave na pohod: info@zupanovajama.si in 041 407 705.

Več informacij: www.zupanovajama.si

Fotografije: Jožica Rus in Lučka Jere