Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini z novimi gozdnimi doživetji

Od petka 16. septembra do nedelje 18. septembra bodo potekali tradicionalni pohodniški dnevi v organizaciji Term Snovik in Turističnega društva Tuhinjska dolina.

12. Sep 2022

Deli s prijatelji

V Tuhinjski dolini bodo tudi letos od petka 16. septembra do nedelje 18. septembra tradicionalni pohodniški dnevi, ki bodo potekali v organizaciji Term Snovik in Turističnega društva Tuhinjska dolina. Za vse ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa je pripravljajo odličen program različnih zahtevnosti, predvsem pa v Termah Snovik letos dopolnjujejo pohodniške dneve in svojo ponudbo z novimi turističnimi produkti, edinstvenimi gozdnimi doživetji, ki so jih razvili skladno s strategijo slovenskega zelenega butičnega turizma.

Razvili so kar sedem novih programov gozdnih doživetij za posameznike, pare, družine in otroke, skupine. Nova gozdna doživetja ponujajo predvsem pristen stik z naravo, spoznavanje njene moči za učinkovito sprostitev, dobro počutje v hitrem stresnem življenju in prav tako tudi digitalno razstrupljanje.

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini se bo tudi v letošnjem letu pričel v soju bakel z manj zahtevnim pohodom do izvira termalne vode, naslednji dan pa se nadaljuje že zjutraj z bolj zahtevnim pohodom do Menina planine. Popoldne bo na voljo sprostitev z novimi gozdnimi doživetji z meditacijo ali vodeni pohod to kmetije Burja v neposredni blišini term z degustacijo domačih izdelkov.

Gozdna doživetja še nadgradijo Kneippovo bosonogo doživetje po NAJ tematski poti, ki je v programu tretji dan pohodniškega vikenda. Ohranijo pristni stik z naravo, ki je vir zdravja. Več časa kot preživimo v naravi, bolj se poveča naša čuječnost, vse poteka bolj umirjeno in počasi in tako povezano, pozitivno, kot da bi si nadeli druga očala in odkrili nov svet. Dosegli bomo mentalno mirnost, jasnost razmišljanja in empatijo. Nadgradnja ponudbe term z gozdnimi doživetji predstavlja razširitev Kneippove ponudbe petih stebrov zdravega načina življenja, predvsem petega stebra, ki poudarja življenjsko ravnovesje, prisotnost in sozvočje z naravo.

V termah bo v mesecu septembru in oktobru tako zaživelo kar sedem novih programov: gozdno doživetje z meditacijo, gozdno termalno doživetje, gozdna joga – pozdrav soncu, gozdna joga za zečetnike, kulinarično doživetje na gozdni jasi ter dva programa za otroke (gozdna ustvarjalnica in gozdna raziskovalnica). Vsi programi zasledujejo trajnostno delovanje in usmerjenost v zelena butična doživetja. Gozdna doživetja potekajo v okolici Term Snovik, kasneje se bodo prenesla tudi v druga okolja na Kamniškem in močno vplivala na nadgradnjo turistične ponudbe Kamnika tako za domačine kot za turiste.

Program pohodniškega vikenda v tuhinjski dolini - kliknite TUKAJ

 

Oglejte si tudi

Maja Pečarič je 26. Vinska kraljica Slovenije

20. Jan 2023

Kranj – destinacija leta 2023

20. Jan 2023

V Termah Snovik se pričenja zimska sezona plavanja in brezplačnega drsanja

20. Jan 2023

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice