Pri soteski Vintgar nevarnost cestnih zapor

22. Jul 2021

Deli s prijatelji

Zaradi  možnosti   prenasičenosti  naravne  znamenitosti  in   pomanjkanja  parkirnih  površin ter  gneče na  prometnicah, ki  vodijo  do  soteske  Vintgar, Vas   vljudno  prosimo, da  se  o  možnostih  obiska  predhodno  pozanimate na  spletnih  straneh   TD  Gorje.  Priporočamo   obisk  v  zgodnjih jutranjih in pozno popoldanskih  urah dneva, koriščenje  javno linijskega  avtobusnega prevoza  na  relaciji  Bled-Vintgar- Jesenice, možnost  uporabe  parkirišča na  Blejski  Dobravi, od  koder prav  tako  dostopate na  vstopno  točko za  ogled  soteske.  Gneči  na  vstopni  točki  se  izognete s  predhodnim  nakupom  vstopnic na spletu, ogled  soteske poteka zgolj  enosmerno. Možnosti  dostopanja  s  kamperji in  bivalnimi  prikolicami ni  zaželena, kar prometni  znaki  na  lokalni  cesti  prepovedujejo.   V  konicah  dneva med 11. in  13. uro lahko  obiskovalci  zaradi  prenasičenosti  računajo  na občasne  zapore  na odcepu  lokalne ceste (Spodnje  Gorje -Podhom), ki  vodi  do  vstopne  točke za  sotesko Vintgar.

Za  razumevanje se  lepo  zahvaljujemo !

TD Gorje

Oglejte si tudi