Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Razpis 9. Zlata kuhalnica

Dodano: 19.12.2017

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2017/2018 razpisuje 9. tekmovanje za ZLATO KUHALNICO. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta rižota in vanilijeva krema s sadjem. Regijska tekmovanja bodo potekala maja 2018, državno pa oktobra v sklopu 65. Gostinsko turističnega zbora v Portorožu. Prijave sprejemamo do 24. januarja 2018.

Priloge:

8. državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2018

Dodano: 20.10.2017

V sklopu 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 18. oktobra 2017 v Kranjski Gori potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi kranjske klobase s prilogo in sladkih skutinih štrukljev predstavilo šestnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Železniki, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ Ljubno ob Savinji, bronasto pa učenci OŠ Jožeta Krajca Rakek. Vse tri ekipe chef Uroš Štefelin iz Vile Podvin vabi na kuharsko delavnico. 

Priloge:

Galerije:

8. Zlata kuhalnica Celje, 18. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V četrtek, 18. maja 2017 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri osmih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Šest ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrno priznanje, dve ekipi pa zlato priznanje.

Priloge:

Galerije:

8. Zlata kuhalnica Radenci, 4. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V četrtek, 4. maja 2017 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri dvanajstih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Pet ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo bronasta priznanja, pet ekip srebrna priznanja, dve ekipi pa zlato priznanje.

Priloge:

Galerije:

8. Zlata kuhalnica Maribor, 5. maj 2017

Dodano: 08.06.2017

V petek, 5. maja 2017 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri dvanajstih osnovnih šol pomerili v pripravi kranjske klobase kot osnovne sestavine glavne jedi in sladkih skutinih štrukljev. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Tri ekipe so za svoje kuharske spretnosti prejele bronasta priznanja, šest ekip srebrna priznanja in tri ekipe zlato priznanje.

Priloge:

Galerije: