13. Kunaverjev pohod

Zelo prijeten in nezahteveh pohod, ki je primeren za vse, tudi družine z manjšimi otroki. Pohod je dolg 11km, in je večinoma po položnih, senčnih poteh. Na pol poti imamo v osrčju Rakovega Škocjana toplo malico in živo glasbo za sprostitev. Povratek na izhodišče bo okoli 15. ure.

Turistično društvo Rakek

Deli s prijatelji

Kdaj

• 03. jun 2023 - 03. jun 2023

Kje

• Trg padlih borcev 2

• 10

Turistično društvo Rakek pripravlja tradicionalen 13. Kunaverjev pohod z Rakeka v Rakov Škocjan. Nezahteven pohod, primeren tudi za družine in starejše, bo v soboto 3. junija 2023. Zbrali se bomo ob 9.00 uri na železniški postaji Rakek in ob 9.30 uri krenili na pot.

Od železniške postaje skozi vaški del Rakeka, mimo cerkve arhitekta Jožeta Plečnika naprej čez Rakovška polja, preko hriba Stražnik in skozi lepe jelovo-bukove gozdove do Malega naravnega mosta, kjer nas pot pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Od tu naprej se priključimo na krožno učno pot, kjer si ogledamo še vse ostale naravne znamenitosti tega naravnega parka. Pri koči Srček bomo imeli toplo malico, živo glasbo in prijetno druženje. Na izhodišče (železniška postaja Rakek) se bomo vračali v več skupinah z vodniki.

Tudi letos bo pohod slajši po zaslugi deklet iz  Društva žena in deklet na podeželju Klasje Cerknica. Nadvse zanimiv in vreden ogleda pa bo tudi letos spust članov Jamarskega društva Rakek iz Malega naravnega mostu. Vse pohodnike čaka še nekaj prijetnih presenečenj, ki pa naj ostanejo skrivnost!

– Vsak pohodnik ob registraciji (prijavnina 10 EUR) prejme darilo, na cilju pa topel obrok.
– Prijavite se lahko na dan pohoda od 9.00 ure dalje
Na pohod se bomo odpravili ob 9.30 uri
Večje organizirane skupine prosimo, da se predhodno najavijo.

Oglejte si tudi

30. Srečanje pevskih zborov "ŠTAJERSKA POJE" Vurberk 2023