Dogodki

27. Škocjanski festival (2023)

Tradicionalna prireditev

Turistično društvo Škocjan


Deli s prijatelji

Kdaj

  • 09. jun 2023 - 30. jun 2023

Kje

  • Škocjan 8 (Prizorišče: vaški trg v Škocjanu)

Cena

  • odvisno od dogodka

Dogodki v okviru letošnjega že 27. Škocjanskega fetivala

 

1. Petek, 9. junij 2023 ob 21. uri: Koncert, Ana Pupedan

Ana Pupedan je pivška glasbena skupina. Ustanovljena je bila leta 1992, sestavljajo jo člani Simon Avsec (vokal, violina, orglice, mandolina), Boštjan Požar (Skok) (kitara, klarinet, kljunasta flavta), Peter (Pero) Žnidaršič (bas kitara, berda) in Marko Doles (bobni).

Ana Pupedan v primorskem narečju pomeni uro eno popoldan, nekateri pa mislijo da naj bi naziv predstavljal ime in priimek dekleta. Zasedba, ki ostaja ista od samega
začetka, je svojstvena po glasbenem pristopu, predvsem pa po kritičnem in na trenutke lucidnem odnosu do življenja in dogajanja.Najraje se posvečajo svoji, avtorski glasbi, ki je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje z rockom, punkom, jazzem, bluesom, reggaeom, hipijado in še čem, kljub temu pa je zasedba v vseh teh letih uspela
ujeti sebi lasten zvok, ki ji daje identiteto, kot jo ima malo katera domača zasedba. Samosvoj zvok je zasedba pridobila z izborom vintage instrumentov in lastno hišno produkcijo, ki trobi v čisto drugi rog kot večji del domače produkcije.

Vstopnina:15 EUR

2. Sobota, 17. junij 2023 ob 21. uri: Vokalne skupine; Iskrice, Elum in Kompanija Izolana

Vokalna skupina Iskrice, ki deluje od leta 2004, se od drugih zborov loči po bogati odrski predstavitvi z glasbeno spremljavo, sproščeni interpretaciji ter fleksibilnosti, pravijo članice.

Vokalno skupino Elum sestavlja deset deklet iz postojnske in pivške občine, delujejo pa pod umetniškim vodstvom Karoline Repar.

Ne klapa ne zbor, ampak Kompanija. Kompanija Izolana je kot pravi že samo ime, družba domačih fantov, ki so združili veselje do petja in druženje. Sedež imajo v Baredih nad Izolo. Kako veselo je z njimi, se boste lahko prepričali na koncertu v Škocjanu.

Vstopnina:NI VSTOPNINE

3. Sobota, 24. junij ob 21. uri: Koncert, Čompe

Čompe so šestčlanska etno, jazz skupina iz Ljubljane, ki je nastala leta 1994, sestavljajo jo člani Silvo Zupančič (kitara), Neža Zinaić (violina), Marjan Stanič (bobni, tolkala), Janez Škof (diatonična harmonika, vokal), Žiga Saksida (alt/bariton, saksofon), Breda Krumpak (alt, saksofon).

Ime glasbene skupine je nastalo kot trenutni izmislek skozi leta delovanja, in sicer je to narečni izraz za krompir, ki je v rabi v Trenti in Ziljski dolini.

Gre za šesterico igralskega oziroma gledališkega poklica. Igrajo žanrsko različen repertoar pesmi. Avtorsko glasbo ustvarjajo na besedila Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana Roze.

Vstopnina:15 EUR

 

3. Petek, 30. junij ob 21. uri: Koncert, Ansambl Ikebana

So fantje, ki se žanrsko uvrščajo pod "Rock szi ramoniko"

Vstopnina: 15 EUR (ena pijača v ceni)

Oglejte si tudi

Dogodki

POPOTOVANJE S KOLESI PO RIMSKI CESTI

  • 10. jun 2023 09:00 - 10. jun 2023 13:30
  • Turistično društvo Suha Krajina
Dogodki

Prikaz kmečkega upora

  • 10. jun 2023 12:00 - 10. jun 2023 17:00
  • Turistično društvo Pilštanj
Dogodki

Srednjeveški dan na gradu Lemberg - odpade!

  • 10. jun 2023 16:00 - 10. jun 2023 19:45
  • Turistično društvo Vojnik

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice