Dogodki

Igrivo doživetje z ustvarjalci Mitskega parka

Občina Hrpelje - Kozina se z Mitskim parkom postavlja na turistični zemljevid.


Deli s prijatelji

Kdaj

  • 24. jul 2021 - 24. jul 2021

Kje

  • pred Vaškim domom v Rodiku (Rodik 6)

Projekt Mitski park je postavil temelje skupni čezmejni turistični destinaciji za ohranjanje, varstvo in promocijo dediščine mitske krajine na območjih dveh občin, Hrpelje - Kozina ter Moščenićka Draga na Hrvaškem. 

Destinacija Kras in Brkini je bogatejša za novo turistično ponudbo, kjer s prezentacijo mitskega in folklornega izročila predstavljamo edinstveno izobraževalno in izkustveno destinacijo v Evropi. Gre za ene redkih primerov celostnega ohranjanja tovrstne nesnovne dediščine. 

Občina Hrpelje - Kozina, vpeta v območje treh svetov, Krasa, Brkinov in Čičarije, se z Mitskim parkom postavlja na turistični zemljevid. Gre za vstopno točko v Brkine, ki povezuje ponudnike z ostalo turistično ponudbo območja. 

Mitski park smo uradno odprli v drugi polovici aprila 2021. Okoliščine nam niso dopuščale, da bi odprtje potekalo v živo, temveč smo ga javnosti predstavili virtualno. 

Od takrat do danes v Centru za obiskovalce zbiramo vtise, ki nam jih obiskovalci pustijo bodidi z ogledom interaktivne razstave Mitske in druge resničnosti ali obiska ene od dveh urejenih poti. 

Vabimo vas, da z nami delite izkušnjo mitske krajine oziroma nam dovolite, da vam jo predstavimo. Z ustvarjalci Mitskega parka vas vabimo, da jo doživite na igrov način. 

Kratka predstavitev projekta od ideje do izvedbe in načrti za prihodnost. Predstave o svetu oblikujemo skozi različne mitske, verske, znanstvene in psevdoznanstvene poglede. V Rodiku v ospredje postavljamo mitski način in ta naj vam bo izziv, da se našemu povabilu odzovete. 

Dovolite, da vam svet osmislimo vsaj za en dan na igriv način, ki ga bo v svoji glasbi podoživel tudi vsestranski glasbenik in skladatelj, Gal Gjurin. 

Oglejte si tudi

Dogodki

40. obletnica Triglavskega narodnega parka in 60. obletnica zavarovanja Doline Triglavskih jezer

  • 24. jul 2021 18:00 - 24. jul 2021 21:00
  • Informacijsko izobraževalno središče Dom Trenta
Dogodki

ROZA DIRKA

  • 28. jul 2021 11:15 - 18. sep 2021 11:15
  • Društvo GAS Vrtejba
Dogodki

KLOPOTČEVANJE

  • 31. jul 2021 16:00 - 31. jul 2021 22:00
  • Turistično društvo Limbuš

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice