Pobratenje TD Trbovlje in TD Velenje

• Velenje

Pobratenje TD Trbovlje in TD Velenje

1. 11. 2023

Konec septembra je predsednica Turističnega društva Trbovlje Joži Kukovič s predsednikom Turističnega društva Velenje Miho Šilcem podpisala listino o pobratenju društev. Slavnostni podpis listine je potekal, kot se za dve rudarski mesti spodobi, v rudniku, v Ligijevem salonu Muzeja premogovništva Slovenije.

Pobratenje društev je predlagal član velenjskega društva Janez Hrovat potem, ko so bili njihovi člani na strokovni ekskurziji v Trbovljah. Člani obeh društev so se s tem zavezali k sodelovanju in izmenjavi izkušenj pri delovanju društev, organizaciji dogodkov, izletov in podobno.

Najprej je zbrane pozdravila tajnica TD Velenje Tina Čas, nato smo se spustili v rudnik do Ligijevega salona, kjer je potekal slavnostni podpis listine. Član velenjskega društva Dejan Jan je najprej predstavil, kako je do pobude za pobratenje prišlo, Janez Hrovat pa je predstavil delovanje TD Velenje. Dogodka se je udeležil tudi podžupan MO Velenje Janez Melanšek, ki je izpostavil pomen turizma in delovanje tovrstnih društev v lokalnem okolju.  Tudi predsednica našega društva Joži Kukovič je pozdravila pobratenje in predstavila vizijo Trbovelj v prihodnje. Po uradnem delu nas je vodnik Aleš Rehar popeljal na ogled muzeja pod zemljo.

Oglejte si video reportažo o dogodku, ki je nastala na pobudo TD Velenje v video produkciji Studia Mozaik.

Savus - BS

Foto: Janez Hrovat

Oglejte si tudi

Dogodki