Dogodki

TUDI LETOS ČISTIMO ZA DOBER NAMEN

Pomlad se počasi prebuja, še preden pa se prebudi tudi narava, moramo le-to očistiti in jo pripraviti na toplejše mesece, ko bomo zunaj preživeli več časa. Občina Trbovlje bo tudi letos organizirala čistilno akcijo Očistimo Trbovlje, ki bo potekala 6. aprila 2024 (ob slabem vremenu pa teden dni kasneje).

Turistično društvo Trbovlje


Deli s prijatelji

Kdaj

  • 06. apr 2024 - 06. apr 2024

Kje

  • Mestni trg 4, Trbovlje

Tudi letos bo imela čistilna akcija dobrodelno noto. Za vsako napolnjeno vrečko z odpadki, bo Občina Trbovlje namenila 1 eur, za vsak napolnjen kontejner pa 20 eur za trboveljske otroke. Naš cilj je, da zberemo dovolj sredstev, da poleti za en dan peljemo na morje avtobus poln nasmejanih otrok. Lani nam je to uspelo, verjamemo, da bo tako tudi letos.

Na dan čistilne akcije, 6. aprila 2024, bodo lahko občani od 9. do 12. ure material za čiščenje (rokavice, vreče za smeti) prevzeli na treh lokacijah po mestu: Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto.

Vrečke z odpadki bodo lahko občani odložili na kar desetih lokacijah, kjer bo za namen čistilne akcije urejeno in označeno mesto: avtobusno postajališče pri Delavskem domu Trbovlje, parkirišče na Kipah, Ledenica, avtobusno postajališče Iskra, Elkoplast v Bevškem, parkirišče na pokopališču Gabrsko, Gvido (pred jaškom), parkirišče pred Mehaniko, igrišče na Neži (nasproti blokov Neža 26 a in 26 b) in Zbirni center Neža. Zbirni center na Neži bo na dan čistilne akcije odprt dlje kot običajno, zato bodo lahko občani tja prinesli vrečke z odpadki in tudi kosovne odpadke med 9. in 18. uro. V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retjam, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti. Veseli bomo, če v pomladnem času tudi lastniki gospodarskih in zasebnih objektov uredijo svojo okolico. 

Spomnimo. V črnih vrečkah bomo zbirali mešane komunalne odpadke, v zelenih vrečkah steklo, v rumene vreče bomo dali embalažo. V akciji ne zbiramo nevarnih odpadkov, kot so: salonitke, odpadne injekcijske igle, embalaža z ostanki motornih olj. V tem primeru nam sporočite lokacijo nevarnih odpadkov.

Vabimo vas, da s sodelovanjem v čistilni akciji skupaj storimo nekaj dobrega za okolje v katerem živimo, obenem pa trboveljskim otrokom omogočimo lep in nepozaben dan.

Občina Trbovlje

Objava na spletni strani Občine Trbovlje: https://www.trbovlje.si/objava/903530

Na čistilni akciji bomo sodelovali tudi člani TD Trbovlje.

Oglejte si tudi

Dogodki

ČISTILNA AKCIJA

  • 06. apr 2024 09:00 - 29. jan 2024 14:00
  • Turistično društvo Starše
Dogodki

Čistilna akcija

  • 06. apr 2024 09:00 - 06. apr 2024 12:00
  • Turistično društvo Laporje
Dogodki

ČISTILNA AKCIJA "ZA LEPŠO LJUBLJANO 2024"

  • 06. apr 2024 09:00 - 06. apr 2024 12:00
  • Turistično društvo Zadvor

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice