Dogodki

Vinska vigred v Beli krajini

Vinska vigred je praznik belokranjskih vin

Kdaj

  • 17. maj 2024 - 19. maj 2024

Kje

  • Trg svobode, Metlika

Če bi Belo krajino predstavljali tujcu, bi mu poleg slikovite pokrajine, kulturnih in naravnih znamenitosti, tradicionalnih običajev zagotovo želeli predstaviti tudi belokranjsko kulinariko, v kateri ima posebno mesto belokranjska pogača in žlahtna vinska kapljica. Ta par belokranjske poezije se od leta 1983, vsako leto sredi maja, predstavi na festivalu Vinska vigred v Beli krajini. Tudi letos bo tako, v metliškem mestnem jedru se bodo od 17. do 19. maja znova zbrali prijatelji Bele krajine.

V petek, na slavnostni otvoritvi, bo potekalo kronanje kraljice metliške črnine, podelitev šampionov vin in najboljše belokranjske pogače. Vigredi se vsako leto udeležijo tudi predstavniki pobratenih občin Ronchi, Wagna in Ozalj. Sobota je dan, ko se po Metliki sliši glasba pihalnih orkestrov, folklornih skupin ter številnih drugih glasbenikov. Tudi na ta dan gostje pokušajo najboljša belokranjska vina, belokranjsko pogačo, na delavnici pa se to zaščiteno posebnost lahko naučijo tudi peči. Seveda za največji specialiteti Bele krajine veljata odojek in jagenjček na ražnju.

Nedelja je na vigredi družinski dan. Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim, ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.

Vse tri dni poteka bogat kulturni program, zvečer pa metliški trg oživijo znani glasbeniki pop-rock in slovensko narodne glasbe.

Priloge

1.06 MB

Oglejte si tudi

Dogodki

PODBRDO TRAIL RUNNING FESTIVAL

  • 14. jun 2024 18:00 - 16. jun 2024 12:00
  • Turistično društvo Podbrdo
Dogodki

Pohod po Svarunovi poti

  • 25. jun 2024 06:30 - 25. jun 2024 17:00
  • Turistično društvo Škofljica

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice