Novice

10. državno tekmovanje Turistični vodnik

Državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki je letos potekalo v Škofji Loki, se je udeležilo 12 kandidatov. Na vodenje po prikupnem srednjeveškem mestecu so se vsi odlično pripravili.

27. oktober 2023

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je pripravila že deseto tekmovanje za mladega Turističnega vodnika, ki je tokrat potekalo v Škofji Loki. Gre za tekmovanje namenjeno mladim, ki si želijo novih izkušenj in znanja s področja turističnega vodenja po Sloveniji. Kandidati so s svojimi resnično dobro pripravljenimi vodenji navdušili strokovno komisijo, ki so jo sestavljale Marija Brložnik, Adrijana Ježovnik in Jasna Kejžar Hartman.

Bronasto značko mladi turistični vodnik je prejel Ažbe Poglajen iz Dola pri Borovnici, srebrno pa Blaž Bunderla iz Bleda. Letos se je komisija prvič odkar tekmovanje poteka odločila, da podeli dve zlati znački. V kategoriji med srednješolskimi kandidati je zlato značko osvojil Benjamin Merzdovnik iz Dravograda, med kandidati iz višjih šol pa je zlato značko prejel Miha Erman iz Voličine.

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je vse kandidate nagradila z bonom za udeležbo na tečaju za turističnega vodnika TGZS, oba zmagovalca pa sta prejela tudi bon za opravljanje izpita.

Ob zaključku tekmovanja so si kandidati, mentorji in člani komisije ogledali Dvorec Visoko in spoznali zgodovino pisatelja Ivana Tavčarja, ki je v Poljanski dolini našel navdih za eno najlepših slovenskih ljubezenskih zgodb, v kateri si junaki izpovedujejo ljubezen za vse življenje na planinah z gorskim cvetjem.

   

Oglejte si tudi

Novice

Zima na Grilovi domačiji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
05. Dec 2023
Novice

"Turistični vodnik mora biti predvsem prilagodljiv"

08. Dec 2023
Novice

Namenite nam 1% dohodnine

30. Nov 2023

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice