11. Državno tekmovanje turistični vodnik

Državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki je letos potekalo v Kranju, se je udeležilo 11 kandidatov. Na vodenje po starem mestnem jedru Kranja, ki stoji na 30 metrov visoki skali v objemu rek Save in Kokre, so se vsi odlično pripravili.

25. oktober 2024

Deli s prijatelji

Tekmovanje za mladega Turističnega vodnika, ki ga je Turistična zveza Slovenije pripravila že enajstič, je tokrat potekalo v Kranju. Namenjeno je mladim, ki si želijo novih izkušenj in znanja s področja turističnega vodenja po Sloveniji. Kandidati so s svojimi resnično dobro pripravljenimi vodenji navdušili strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Marija Brložnik, Adrijana Ježovnik in Janko Zupan.

Bronasto značko mladi turistični vodnik je prejel Bruno Fanrich Štrucl iz Žalca, srebrno pa Benjamin Cankar Kodrič iz Križ. Tudi letos se je komisija odločila, da podeli dve zlati znački. V kategoriji srednješolski kandidati je zlato značko osvojil Gorazd Kranjčec iz Ljubljane, med kandidati iz višjih šol pa je zlato značko prejela Dora Egghart iz Voličine.

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je vse kandidate nagradila z bonom za udeležbo na tečaju za turističnega vodnika TGZS, oba zmagovalca pa sta prejela tudi bon za opravljanje izpita. Zavod za turizem in kulturo Kranj je prejemnika bronaste in srebrne značke nagradil z ogledom zvonika kranjske cerkve, oba zmagovalca pa z ogledom info centra SOS Proteus.

Ob zaključku tekmovanja so kandidati, mentorji in člani komisije odšli v Rove pod starim Kranjem in si v njih ogledali razstavo mineralov in fosilov, doživeli simulacijo letalskega napada in skozi ogled v njih doživeli tudi del utripa pripravljenega za noč čarovnic. Dan se je zaključil z okušanjem tipične slovenske jedi - kranjske klobase in kremne rezine.

Oglejte si tudi

Znani nagrajenci izbora Moja dežela - znak gostoljubnosti 2024

23. Oct 2024
Novice