Novice

3. Biserov vikend

Pretekli vikend smo izvedli 3. Biserov vikend, kjer otroci spoznavajo kulturno dediščino. Zadnji tretji dan pa se odpravimo po Učni poti šlrata Bisera. Letos s knjigo Skrivnsost škrata Bisera

Turistično društvo Vinska Gora

09. september 2023

Deli s prijatelji

Pretekli vikend, od 7.9. do 9.9. smo izvedli 3. Biserov vikend, v katerem otroci spoznavajo kuturno dediščino.  Letos je bilo to sodelovanje z Lončarskim centrom Bahor iz Velenja. V četrtek smo z otroci iz Vrtca Mlinček v Vinski Gori ustfvarjali hiške škrata Bisera iz gline. Nastala je prava vas škrata Bisera. Jo pokažemo, ko bo "pečena".

Drugi dan smo s petošolci iz POŠ Vinska Gora v spomin na dobre čase Kačjega gradu ustvarjali srednjeveške posodice z različnimi živalskimi motivi, kis mko jih izpraskali iz že oblikovane glinene posodice.

Tretji dan, v soboto, 9.9.  smo se ob 10 uri zbrali na Domačiji Lamperček, kjer smo se okrrepčali z domačimi sokovi Domačije Lamperček, ko nam je mladi Nace poskočno zaigral za popotnico. Na Učni poti škrat Bisera smo izvedeli Skrivnost škrata Bisera - kako je škrat dobil to pot in poslanstvo. Z veseljem smo predstavili knjigo domačinke Ivane Pajenk, turistične podatke je pridala aktualna predsednca TD Vinska Gora, Ana Žerdoner.

Knjiga je na voljo na Domačiji Lamperček.

Oglejte si tudi

Novice

Zima na Grilovi domačiji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
05. Dec 2023
Novice

"Turistični vodnik mora biti predvsem prilagodljiv"

08. Dec 2023
Novice

Namenite nam 1% dohodnine

30. Nov 2023

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice