9. državno tekmovanje Turistični vodnik

27. oktober 2022

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je pripravila že deveto tekmovanje za mladega Turističnega vodnika, ki je tokrat potekalo v Slovenj Gradcu. Gre za tekmovanje namenjeno mladim, ki si želijo novih izkušenj in znanja s področja turističnega vodenja po Sloveniji. Kandidati so s svojimi resnično dobro pripravljenimi vodenji navdušili strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Marija Brložnik, Marija Lah in Drago Pogorevc.

Bronasto značko mladi turistični vodnik je prejela Nuša Prejac iz Velike Nedelje, srebrno Benjamin Merzdovnik iz Dravograda, komisijo pa je najbolj prepričal David Tovornik iz Zgornje Kungote, ki je osvojil zlato značko.

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je vse tri kandidate nagradila z bonom za udeležbo na tečaju za turističnega vodnika TGZS, zmagovalec pa je prejel tudi bon za opravljanje izpita. Prvo in drugo uvrščeni sta prejela še darilni bon gozdne vasice Theodosius za nepozabno doživetje in sproščujoč oddih. Tretje in četrto uvrščena kandidatka, Lana Kac Melak iz Šmartnega pri Slovenj Gradca, sta prejeli tudi darilni bon Jamarskega društva Sežana za ogled jame Vilenica.

Ob zaključku tekmovanja so si kandidati, mentorji in člani komisije ogledali Medeni raj Perger. Skozi zgodovino devetih generacij medičarstva, lectarstva in svečarstva družine je udeležence popeljal Hrabroslav Perger, ki mu kar ni zmanjkalo nadvse zanimivih življenjskih zgodb. Spoznali smo tudi njihova protokolarna darila, med drugim energetske sveče, ki sta jih v dar dobila sloviti tenorist Lucciano Pavarotti in budistični duhovni voditelj Dalajlama. Izvedeli smo tudi, da je sveče za razkošno poroko z Melanio in krst sina Barrona pri njih naročila tudi družina nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Oglejte si tudi

Vesele velikonočne praznike

29. Mar 2024

Vabljeni v Mercator, na sprehod po kulinaričnih tradicijah