Novice

Delavnica s chefom Urošem Štefelinom

Najboljše tri ekipe 14. državnega tekmovanja Zlata kuhalnica na kuharski delavnici pri chefu Urošu Štefelinu.

20. februar 2024

Deli s prijatelji

Najboljše tri ekipe 14. državnega tekmovanja Zlata kuhalnica so se na povabilo chefa Uroša Štefelina udeležile kuharske delavnice v Hiši Linhart v Radovljici. Chef Uroš je učence s svojim simpatičnim nastopom poskušal navdušiti nad kuharskim poklicem, v katerem si lahko uspešem, če si delaven in si to tudi srčno želiš.

Udeleženci delavnice so v prijetnih prostorih Hiše Linhart pod strokovnim vodstvom pripravili jedi, pogrinjke in postregli pripravljeno pojedino. Ob koncu delavnice so domov odšli navdušeni nad sprejemom, hvaležni za novo izkušnjo, vrhunske okuse pripravljenih jedi in dekoracije.

Pripravljali so:

  • bučno juho,
  • polnjenega piščanca, polnjen krompir in popečeno korenje,
  • za sladico pa žepke iz karameliziranih jabolk. 

Po končanem kuhanju so jedi tudi poskusili in ugotovili, da je bilo vse odlično. Njihove brbončice so zelo uživale, saj so bili nekateri okusi res nekaj posebnega.

Učenci OŠ Škofja Loka - Mesto so zapisali:  

Chef Uroš je spodbujal k uporabi lokalnih živil in, kar je posebej pomembno v tem času, da jedi pripravljamo brez odpadkov- vse se da uporabiti, če znaš in ceniš hrano.

Še tako velik strokovnjak ne bi mogel pripraviti tako prijetnega dopoldneva, če ne bi bil velik človek z odprtim srcem za druge. 

Lepše nagrade za naš uspeh na Zlati kuhalnici si ne bi mogli želeti. 

Vabljeni k ogledu utrinkov z delavnice.

Kuharska delavnica chefa Uroša Štefelina za otroke: https://www.hisalinhart.si/trgovina/kuharska-delavnica-chefa-urosa-stefelina-za-otroke-2

Kuharska delavnica chefa Uroša Štefelina za odrasle: https://www.hisalinhart.si/en/shop/chef-uross-s-cookery-school-for-lovers-of-cooking-1

 

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice