Novice

Zaključna prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022

Priznanja bomo podelili na slovesnosti, ki bo potekala v ponedeljek 14. novembra ob 18.00 uri, v hotelu Thermana Park Laško.

27. oktober 2022

Deli s prijatelji

Zmagovalne destinacije že 31. natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna bomo predstavili v posebni oddaji z Mojco Mavec, ki jo bomo premierno predstavili na Dnevih slovenskega turizma 14. novembra 2022, ob 18.00h v hotelu Thermana Park Laško. Na slovesni prireditvi bomo podelili tudi priznanja. 

Kjer je zdravje doma

Tokratni natečaj je potekal pod sloganom »Kjer je zdravje doma«, s čimer smo želeli poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi, da je Slovenija država, v kateri pripisujemo velik pomen zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostnega povezovanja z naravo. Novost letošnjega natečaja je bila tudi nova kategorija Izletniške točke. Tudi tokratno tekmovanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

                                   

DSN v Laškem      

Podelitev priznanj bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki bodo letos med 14. in 16. novembrom v Laškem pod naslovom »NEKAJ VEČ IN VELIKO BOLJE. STRATEGIJI NA POT«.

Tudi tokrat pripravljamo izjemno pester, barvit in zanimiv program za prihodnost slovenskega turizma.

Ne spreglejte najpomembnejših dogodkov:

  • Strokovno srečanje gostincev (OZS), ponedeljek, 14. november
  • Prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna (TZS), ponedeljek, 14. november
  • 69. Gostinsko turistični zbor (TGZS), ponedeljek, 14. november in torek, 15. november
  • Plenarni del DST s podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu (STO), torek 15. november
  • IT TOUR s predstavitvijo dobrih praks na področju digitalizacije (STO), sreda, 16. november 
  • Strokovne delavnice JRE, sreda, 16. november

Nekaj več in veliko bolje. Strategiji na pot     

Na osnovi Zakona o spodbujanju razvoja turizma je bila skupaj s partnerji v turizmu oblikovana in sprejeta Strategija slovenskega turizma 2022 – 2028, ki predstavlja temeljni okvir razvoja slovenskega turizma v prihodnjih letih. Strategija odgovarja na nove okoliščine in izzive, s katerimi se sooča turistična panoga, obenem pa razvija in spodbuja ključne prednosti slovenskega turizma in naše države. Za doseganje vizije »zelene butičnosti, z manjšim odtisom in večjo vrednostjo za vse« se slovenski turizem strateško usmerja v razvoj in trženje uravnotežene turistične ponudbe trajnostnega butičnega turizma višje kakovosti ter postaja vedno močnejši spodbujevalec trajnostnega razvoja. Strategija je usmerjena v uresničevaje uravnoteženega scenarija rasti z načelom »Nekaj več in veliko bolje«, ki predvideva zmerno povečanje kapacitet in kvantitativnih kazalnikov, predvsem pa koncentracijo na višjo kakovost, in dodano vrednost s poudarkom ukrepov na prestrukturiranju ponudbene strani slovenskega turizma.

Dneve slovenskega turizma (DST) v skladu s strateško usmeritvijo krepitve povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma, v partnerskem sodelovanju organizirajo vse večje institucije s področja turizma v Sloveniji: Slovenska turistična organizacija (STO) skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS),  Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno- -podjetniški zbornici Slovenije, Turistična zveza Slovenije (TZS), Združenje turističnih agencij Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Zavod Kongresno-turistični urad, Društvo turističnih novinarjev Slovenije, Zbornica gorskih centrov – GZS, Slovenia Outdoor GIZ in drugi pomembni partnerji.

Izberimo zeleno, gremo z vlakom, se vidimo na DST!I

V okviru spodbujanja trajnostne mobilnost, za udeležence DST pripravljamo posebno linijo vlaka I feel Slovenija v sodelovanju s Slovenskimi železnicami.

 

Oglejte si tudi

Novice

Občina Podčetrtek mednarodna zmagovalka na področju trajnostnega turizma

02. Oct 2023
Novice

Grilova domačija

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
01. Oct 2023
Novice

STROKOVNA EKSKURZIJA - SAŠKA - REGIJE

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
24. Sep 2023

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice