Novice

Dnevi slovenskega turizma: Nov začetek za Turistično zvezo Slovenije

Pavle Hevka ob koncu 4-letnega mandata še zadnjič podelil priznanja zaslužnim prostovoljcem

14. november 2022

Deli s prijatelji

Dnevi slovenskega turizma so se za Turistično zvezo Slovenije začeli s srečanjem predstavnikov turističnih društev. 56 najbolj zaslužnih prostovoljcev je ob zaključku srečanja prejelo priznanja, ki jim jih je izročil predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka.Slednji v začetku prihodnjega leta zaključuje svoj 4-letni mandat.

»To je moj zadnji dogodek, na katerem sem prisoten,« je v uvodu poudaril Hevka, ki se je za vso podporo zahvalil vsem, »ki ste me v teh štirih letih podpirali, mi pomagali in tvorno sodelovali z menoj pri vseh preštevilnih aktivnostih in projektih«. Slovo je bilo precej osebno, saj se je za podporo pri njegovem udejstvovanju zahvalil tudi soprogi Jožici, «ki je zlata vredna«. Izrazil je prepričanje, da bo Turistična zveza Slovenije tudi pod novim predsednikom dobro delovala. Tudi zato, ker je uspel zagotoviti stalen vir financiranja. 

Obeti so odlični, za kar je poskrbela v.d. direktorice Direktorata za turizem, ki je izrazila prepričanje, da je novi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han zelo naklonjen turizmu in Turistični zvezi Slovenije, »kar je treba izkoristiti«. 

»Vi ste tisti, ki delate v svojem lokalnem okolju, vi ste tisti, ki veste, kaj vaše okolje prenese in predvsem ste vi tisti, ki hranite v sebi številna neartikulirana znanja, tiha znanja. V svojih vrstah imate ljudi, ki znajo ta tiha znanja transformirati in narediti odlične inovativne produkte. Mnogi ste to že dokazali na terenu. Prepričana sem, da imamo še mnogo rezerv, zato se v prihodnje nadejam zelo uspešnega sodelovanju«.

O delovanju na področju turizma v javnem interesu je spregovorila Špela Jovanovič Gaberšek iz Direktorata za turizem. 

Za zabavo je poskrebela humoristka Lucija Čirović.

Fotografije: Tonči Hozjan

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Namenite nam 1% dohodnine

27. Nov 2023
Novice

Zaključna prireditev in oddaja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023

21. Nov 2023
Novice

Priznanje Turistične zveze Slovenije prejela Eli Ceglar

Turistično društvo Trbovlje
21. Nov 2023

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice