Novice

12. državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2021

V sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije je 13. oktobra 2021 v Postojni potekalo 12. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico.

15. oktober 2021

Deli s prijatelji

V sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije je 13. oktobra 2021 v Postojni potekalo 12. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju na državni ravni se je pomerilo devet ekip, ki so dosegle najboljše rezultate na predhodnih regijskih tekmovanjih. Učenci od 6. do 9. razreda osnovnih šol so se pomerili v kuhanju ješprenove / pirine rižote in sestavljene solate.   

Tekmovanje je potekalo v prekrasnem jesenskem soncu, ki je že tako motiviranim učencem, dajalo še dodatno energijo za pripravo restavracijskih krožnikov. Prijetna klima nas je spremljala cel dan tekmovanja, čutil pa se je tudi pravi tekmovalni duh. Strokovna ekipa sodnikov, priznanih kuharjev - članov Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, se je pri ocenjevanju osredotočila na osebno urejenost tekmovalcev, na način priprave delovnega mesta, sestavo recepta, čas priprave jedi, mehansko in toplotno obdelavo živil, ter najpomembnejše, na izgled in okus jedi ter kreativnost krožnika.

Ocenjevalna komisija je imela zahtevno delo, kajti vse tekmovalne ekipe so se zelo potrudile in pripravile odlične jedi, tako da so na končni izbor najboljših jedi vplivale najmanjše podrobnosti. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Šmarje pri Kopru, srebrno učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, bronasta kuhalnica pa je šla v roke OŠ Sava Kladnika Sevnica. Najboljše tri ekipe je znani slovenski chef Uroš Štefelin povabil na kuharsko delavnico v njegovo restavracijo, priznano Vilo Podvin v Radovljici.

Priloge

Rezultati
10,47 KB

Oglejte si tudi

Novice

IZDAJA KNJIŽICE MOJ PUSL JE TA LEUS

Kulturno tehnično turistično Društvo Baška dediščina
13. Nov 2021
Novice

VRTNICE - simbol društva, ki krasijo malo vasico Beznovci

Turistično društvo Vrtnica
10. Nov 2021
Novice

KAPELA SV. FLORIJANA

Turistično društvo Vrtnica
10. Nov 2021

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice