Festival sladoleda SLADKA LOKA

Turistično društvo Škofja Loka

21. avgust 2021

Deli s prijatelji

Ko smo razmišljali, kako bi lahko Škofjo Loko še dodatno postavili na turistični zemljevid, smo ugotovili, da v Sloveniji še ni bilo festivala sladoleda. Ker imamo v Škofji Loki tri lokalne proizvajalce odličnega sladoleda, to priljubljeno sladico pa ponujajo vse kavarne v širšem mestnem jedru, smo se odločili, da festival tudi dejansko organiziramo. Povabili smo tudi druge ponudnike slaščic in piškotov, tako da je bil Mestni trg lepo zapolnjen, z zunanjimi izvajalci pa smo poskrbeli za bogat spremljevalni program pri vseh ponudnikih sladoleda.

Odziv je bil izjemen, saj je bilo prodanih okrog 7.000 kepic sladoleda. Na roke nam je šlo tudi vreme, tako da je bila Loka prava prestolnica sladoleda. Dogodek so spremljali številni mediji, družbena omrežja pa so bila polna fotografij z dogodka. Obiskovalce smo povabili tudi k glasovanju za naj sladoled, prvo mesto pa sta si razdelila Kmetija Pr' Janež in Grajska kavarna.

Festival je presegel vsa pričakovanja, zato za naslednje leto pripravljamo še večji in bogatejši dogodek, ki bo trajal ves dan in se končal s »sladkim večernim koncertom«.

Oglejte si tudi

Renesančna Soteska

Turistično društvo Suha Krajina
23. Apr 2024

Turistično športno društvo Gora znova aktivno!

Turistično športno društvo Gora
23. Apr 2024

Svetovni dan zemlje: Planet proti plastiki

22. Apr 2024