Novice

Izobraževalna delavnica Zlata kuhalnica

Turistična zveza Slovenije je 16. maja 2022 s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije v prostorih slednjih pripravila seminar z demonstracijo kuhanja za mentorje letošnjega tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico.

18. maj 2022

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je 16. maja 2022 s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije v prostorih slednjih pripravila seminar z demonstracijo kuhanja za mentorje letošnjega tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico.

Za kuharske veščine je skrbel Branko Podmenik, BP kulinarika, ki je udeležencem predstavil užitne divje rastline kot so divji hmelj, japonski dresnik, regačica, kozja brada, rman, kurja črevca, itd. Udeleženci so se preizkusili tudi v pripravi in izdelavi raviolov in različnih vrst testa in z različnimi kombinacijami nadevov iz mesa ter užitnih divjih rastlin. Za piko na i so ob zaključku pripravili raviole s čokoladnim testom z nadevom iz pregrete smetane in kislice.

Sodelujoči so prejeli uporabne napotke za pripravo učencev na regijska tekmovanja Zlata kuhalnica, ki bodo potekala v drugi polovici septembra.

Oglejte si tudi

Novice

Fotografska razstava na Jakopičevem sprehajališču

21. Nov 2024
Novice

TZS je podelila priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem

20. Nov 2024
Novice

Na OŠ Bistrica ob Sotli imajo kuharske mlade upe

20. Nov 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice