Novice

Janja Viher na Dnevih slovenskega turizma prejela priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije

V turizmu je aktivna že 35.let, trenutno kot predsednica Štajerske turistične zveze ter podpredsednica TZS.

14. november 2023

Deli s prijatelji

Janja Viher je v turizmu aktivna že 35-let, svojo turistično pot pa je tlakovala v turističnem podmladku OŠ in jo nadaljevala kot srednješolka predsednica krožka in mentorica podmladka. Dobro desetletje je bila predsednica turističnega društva Zgornja Kungota in aktivna članica Štajerske turistične zveze, ki ji trenutno tudi predseduje. Že drugi mandat je tudi podpredsednica Turistične zveze Slovenije, krovne organizacije turističnih prostovoljcev, kjer je v ogromno pomoč pri prijavah na javne razpise in oblikovanju vsebinskih smernic programov tako same organizacije kot njenih turističnih društev.

Je turistična vodnica, interpretatorka naravne in kulturne dediščine, mentorica, ljubiteljica narave, fotografije in živali.

Delo v turizmu ni samo njen poklic, pač pa turističnemu prostovoljstvu namenja tudi svoj prosti čas. Kot prostovoljka je skrbnica več socialnih omrežij mikrodestinacij. Neprestano se izobražuje in svoja znanja kot prostovoljka deli naprej, zlasti na mlajšo generacijo bodočih turističnih delavk in delavcev. Vseh svojih projektov se loteva enako odgovorno in strastno. Njen moto je inovativnost v turizmu, pa najsi gre za  vodenje  projektov občin, zavodov in razvojnih institucij, katerih del je bila tudi sama.

Je predsednica Sekcije za gostinstvo in turizem pri OOZ Maribor.

Njen moto se glasi: Turizem – smo ljudje.

Fotografije: Arhiv STO

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice