Državno tekmovanje bo potekalo 10. novembra 2025 na Brdu pri Kranju, v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.
V oktobru se po vsej Sloveniji potekala regijska tekmovanja za 16. Zlata kuhalnico, priljubljeno tekmovanje mladih kuharskih talentov. Turistična zveza s projektom Zlata kuhalnica tako že skoraj dve desetletji zapored spodbuja osnovnošolce k odkrivanju veselja do kuharskih in gostinskih poklicev.
Tekmovanja so gostili na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta, Srednja šola Izola, Srednješolski izobraževalni center Radovljica, Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto.
Letos so osnovnošolci pripravljali pravi jesenski meni: ajdove žgance, gobovo enolončnico ter osvežilni jabolčno-hruškov smoothie. Tekmovalke in tekmovalci so poskrbeli tudi za čudovite jesenske pogrinjke.
Turistična zveza Slovenije organizira tekmovanje v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Že šestnajsto leto zapored s tem dogodkom spodbujamo osnovnošolce k odkrivanju veselja do kuharskih in gostinskih poklicev.
Državno tekmovanje bo potekalo 10. novembra 2025 na Brdu pri Kranju, v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.