Moja dežela

Že 30. akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna

Turistična zveza Slovenije bo letos že 30. leto zapored organizirala akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna,

13. april 2021

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije bo letos že 30. leto zapored organizirala akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tamatskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder.

Za slovenske kraje je akcija to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da se njihov kraj v turističnem smislu razvija zelo uspešno.
 

V spodnjem videu si poglejte nagrajence lanske akcije.

Ker gre za okroglo obletnico in ker želimo v skladu z najnovejšimi turističnimi trendi v natečaj pripeljati in s tem promovirati »dogodivščine«, bomo v letošnjo prijavo vključili novost, ki smo jo poimenovali »Doživite pristni stik«.

Ker sodobni turisti ne iščejo več samo lepih pogledov, pač pa pristne stike z domačini, želimo odkriti čim več unikatnih izkušenj. Da si boste lažje predstavljali, kaj imamo v mislih, želimo kot primer dobre prakse izpostaviti Turistično društvo Zasip, kjer so iz tepk in prgine moke naredil uspešno zgodbo Dobrote iz Prgarije.

Prepričani smo, da je takšnih pristnih izkušenj na slovenskem podeželju še ogromno, zato ne dvomimo, da nas bodo občine zasule s predlogi. Za celovito promocijo »pristnih stikov«, bomo poskrbeli že med samo akcijo, preko njih pa bomo lahko ob zaključku akcije poskrbeli tudi za bolj atraktivno predstavitev sodelujočih krajev.

Doživite pristni stik je sinergija med preteklostjo in prihodnostjo, saj nas popelje 30-let nazaj, k preprostim stvarem in gostoljubnosti domačinov. Istočasno poudarja povezanost, ki jo bomo vsi skupaj željni po epidemiji korona virusa, po zaslugi katere je okrnjen zlasti človeški stik.

Z našo akcijo se nenazadnje vračamo h koreninam Turistične zveze Slovenije in sloganu Turizem smo ljudje!

Ob letošnjem jubileju smo poskrbeli še za eno novost in sicer oddih ob/na vodi. Iskali bomo nepozabne dogodivščine ob rekah ter naravnih in umetnih jezerih, zato k sodelovanju vabimo vse destinacije, ki ponujajo nepozabne dogodivščine ob rekah ter naravnih in umetnih jezerih.

Prijavni obrazec bo že kmalu dostopen na naši spletni strani: www.turisticna-zveza.si.

Priloge

Oglejte si tudi

Novice

Čestitke ob Dnevu državnosti

24. Jun 2022
Novice

Slovenija za mlade/počitniška akcija

23. Jun 2022
Novice

Summer break po Ptujsko! - zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

07. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice