Novice

Klepet na Naj poti: O izdelavi katastra in certificiranju vseh tematskih poti v državi

Turistična zveza Slovenije je že objavila razpis Moja dežela lepa in gostoljubna 2022, v katerem tudi tokrat k prijavi vabimo vse tematske poti v državi.

07. junij 2022

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije in Občina Solčava sta v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in Slovenia Outdoor GIZ 27. maja 2022 pripravila Klepet na Naj poti 2021. Potekal je na Poti po Logarski dolini, ki je bila na lanskem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna izbrana za najboljšo tematsko pot. Turistična zveza Slovenije je tudi letos že objavila razpis Moja dežela lepa in gostoljubna, v katerem tudi tokrat k prijavi vabi vse tematske poti v državo.

Posveta se je udeležilo več kot 30 skrbnikov in načrtovalcev tematskih poti, predstavnikov inštitucij, ki se ukvarjajo z razvojem na področju tematskih poti in organizacij kot so LTO, TIC in občine, turističnih agencij ter predstavnikov lokalnih skupnosti.

Po uvodnih strokovnih prispevkih na temo turizma v gozdnem prostoru, turizma in prostovoljstva na Cerkniškem, procesa interpretacije in vodenja tematskih poti in predstavitvi nacionalne poklicne kvalifikacije vodnik v naravi ter pregledovalnika Gozdnih učnih poti na Zavodu za gozdove Slovenije, so se udeleženci udeležili strokovnega vodenja po zmagovalni poti in delavnice.

Sprejeli so številne smernice za nadaljnji razvoj tematskih poti in med drugim predlagali ustanovitev kluba za tematske poti in izdelavo katastra in certificiranja vseh tematskih poti v državi. Strinjali so se, da je zaradi svojih dolgoletnih izkušenj in znanja za to nalogo najbolj primerna Turistična zveza Slovenije.

Fotografije: Jože Prah

Priloge

Oglejte si tudi

Novice

Čestitke ob Dnevu državnosti

24. Jun 2022
Novice

Slovenija za mlade/počitniška akcija

23. Jun 2022
Novice

Summer break po Ptujsko! - zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

07. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice