Novice

Kulturna dediščina in turizem v romskem naselju

Večetnično, kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo je izpeljalo več delavnic z romskimi otroci v naselju Kamenci, na katerih so otroci spoznavali pomen kulturne dediščine ter njeno povezanost s turistično ponudbo kraja.

V mesecu oktobru so člani Večetničnega, kulturnega, izobraževalnega, turističnega in športnega društva izpeljali še zadnje delavnice na temo kulturne dediščine ter njene vpletenosti v turistično ponudbo kraja. Delavnice so se izvajale v romskem naselju Kamenci, kjer so odrasli, mladi ter otroci spoznavali romsko kulturno dediščino ter razmišljali o tem, kako bi na podlagi bogate zgodovine lahko le to vpeli v turistično ponudbo kraja.

Kamenci so ponujali bogato turistično ponudbo, tudi vožnjo s konji ter romsko kočijo. Na žalost tega turističnega produkta ni več, zato je potrebno razmišljati o novi turistični ponudbi kraja, v katero bi vpletli tudi romsko kulturno kulturno dediščino.

V sklopu petih delavnic, katere so se zaključile konec oktobra, smo tako razmišljali prav o tem. Idej je bilo veliko, sedaj jih je le potrebno izvesti.

Oglejte si tudi

Novice

Razpis za najemnika doma na Grmadi

Turistično društvo Grmada
23. Feb 2024
Novice

39. redna skupščina TZS

21. Feb 2024
Novice

Delavnica s chefom Urošem Štefelinom

20. Feb 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice