Novice

Lipa - simbol slovenskega turizma

Vaše prispevke na naslov: info@turisticna-zveza.si, pričakujemo najpozneje do 10. maja 2022.

14. april 2022

Deli s prijatelji

Se v vašem domačem kraju ponašate z najstarejšo ali najdebelejšo lipo? Poznate posebno zgodbo povezano s prastaro lipo? Ali kdo v vaši okolici izdeluje izdelke iz lipovega lesa? Imate v bližini parkovni nasad lip ali lipov drevored? Na kaj vas spominja vonj lipe? ???? Ali veste za kaj je dober lipov čaj? Poznate še kakšne druge recepte za domače pripravke iz lipe? Ste morda že razvili turistični produkt povezan z lipo?

Naši predniki so imeli posebno vez z lipo, ki je bila središče vaškega življenja in so jo sadili ob pomembnih dogodkih, lipov list pa je v 80. letih prejšnjega stoletja postal simbol slovenskega turizma v oglaševalski akciji Slovenija – moja dežela. Akcija je prerasla okvirje in lipov list je postal znanilec slovenske osamosvojitve. Že slabih 40. let je Lipov list tudi naslov revije Turistične zveze Slovenije.

Zeleni dan slovenskega turizma 22. maja 2022 bo Turistična zveza Slovenije obeležila z javnim natečajem pod naslovom Lipa -  simbol slovenskega turizma. Turistična društva ter druge organizacije in posameznike po vsej Sloveniji  pozivamo, da z nami delijo zgodbe, fotografije, občutke in turistične produkte povezane z lipo.

Vaše prispevke na naslov: info@turisticna-zveza.si, pričakujemo najpozneje do 10. maja 2022.

Oglejte si tudi

Novice

Poletje na Grilovi domačiji - poroka

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
07. Jul 2024
Izjave za javnost

Moja dežela 2024 – znak gostoljubnosti

19. Jun 2024
Novice

Ješprejada z Juretom Galičičem ob 30-letnici TD

Turistično društvo Suha Krajina
08. Jul 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice