Novice

Lipa - simbol slovenskega turizma

Vaše prispevke na naslov: info@turisticna-zveza.si, pričakujemo najpozneje do 10. maja 2022.

14. april 2022

Deli s prijatelji

Se v vašem domačem kraju ponašate z najstarejšo ali najdebelejšo lipo? Poznate posebno zgodbo povezano s prastaro lipo? Ali kdo v vaši okolici izdeluje izdelke iz lipovega lesa? Imate v bližini parkovni nasad lip ali lipov drevored? Na kaj vas spominja vonj lipe? ???? Ali veste za kaj je dober lipov čaj? Poznate še kakšne druge recepte za domače pripravke iz lipe? Ste morda že razvili turistični produkt povezan z lipo?

Naši predniki so imeli posebno vez z lipo, ki je bila središče vaškega življenja in so jo sadili ob pomembnih dogodkih, lipov list pa je v 80. letih prejšnjega stoletja postal simbol slovenskega turizma v oglaševalski akciji Slovenija – moja dežela. Akcija je prerasla okvirje in lipov list je postal znanilec slovenske osamosvojitve. Že slabih 40. let je Lipov list tudi naslov revije Turistične zveze Slovenije.

Zeleni dan slovenskega turizma 22. maja 2022 bo Turistična zveza Slovenije obeležila z javnim natečajem pod naslovom Lipa -  simbol slovenskega turizma. Turistična društva ter druge organizacije in posameznike po vsej Sloveniji  pozivamo, da z nami delijo zgodbe, fotografije, občutke in turistične produkte povezane z lipo.

Vaše prispevke na naslov: info@turisticna-zveza.si, pričakujemo najpozneje do 10. maja 2022.

Oglejte si tudi

Novice

Konec maja bo v Logarski dolini potekal klepet na Naj poti 2021

23. May 2022
Novice

Svetovni dan čebel: Mladi odkrivajo zdravilne učinke medu

20. May 2022
Novice

XVII. kolesarski vzpon TERME SNOVIK-GTC 902 ČRNIVEC

Turistično društvo Tuhinjska dolina
18. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice