Mladi turistični vodniki spoznavali Slovenj Gradec

16. september 2022

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je letos že 9. leto zapored razpisala tekmovanje mladi Turistični vodnik, na katerem se mladi od 15 do 29 leta pomerijo v turističnem vodenju.

V okviru tekmovanja smo v sredo, 14. septembra 2022 za kandidate iz srednjih in višjih šol  ter njihove mentorje organizirali izobraževalno delavnico vodenja po Slovenj Gradcu. V sklopu projekta želimo mlade motivirati za delo v turizmu.

Udeležence sta po Slovenj Gradcu popeljali vodnici Marija Lah, direktorica TIC-a in Nataša Škorjanc iz Koroškega pokrajinskega muzeja. Na delavnici so dobili informacije in dodatna znanja za uspešno pripravo na državno tekmovanje, ki bo konec oktobra. Na njem se bodo mladi sami preizkusili v vodenju po posameznih odsekih.

Med ogledom znamenitosti so se udeleženci najključno srečali s sprehajalcem, kantavtorjem Adijem Smolarjem, ki je mlade z veseljem pozdravil, med pogovorom jih je povprašal o pomenu njegove pesmi Jaz ne grem v šolo in nastala je tudi skupinska fotografija.

Oglejte si tudi

Vabljeni v Mercator, na sprehod po kulinaričnih tradicijah

28. Mar 2024

Na občnem zboru potrdili tudi program dela za 2024 in 2025