Novice

Moja dežela lepa in gostoljubna 2022: Kjer je zdravje doma

Rdeča nit letošnjega natečaja je slogan Kjer je zdravje doma, s čimer želimo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri velik pomen  posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.

25. maj 2022

Deli s prijatelji

Objavljen je razpis 31. vseslovenskega natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, v katerem izbiramo najlepša in najbolj gostoljubna slovenska mesta, vasi, kraje, kampe, glampinge, hostle, bencinske servise Petrol in tematske poti ter mestna, trška in vaška jedra.

Rdeča nit letošnjega natečaja je slogan Kjer je zdravje doma, s čimer želimo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri velik pomen  posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo. Zdravilni turizem postaja čedalje bolj uveljavljen turistični trend, ki ga strokovnjaki utemeljujejo z epidemijo covida, ki ni prizadela samo gospodarstva in fizičnega zdravja ljudi, pač pa je negativno vplivala tudi na psihično in duševno zdravje posameznikov.

Vse prijavljene tako pozivamo, da v prijavi posebej izpostavijo en primer oziroma prakso iz lokalnega okolja, ki je osredotočena na zdravje in dobro počutje, pa najsi gre za apiterapijo, zeliščarstvo, zdravo hrano in pijačo, klimatsko terapijo, zdravilno masažo, gozdno kopel, program čuječnosti, zdravilne gaje in izvire, naravne kopeli in podobno.

V prihodnosti si želimo zdravo Slovenijo, kot podpisniki zaveze  MANJ plastike, VEČ trajnosti pa vse sodelujoče spodbujamo tudi k izločanju izdelkov iz plastike iz našega vsakdana.

V letošnjem letu smo uvedli tudi novo kategorijo: izletniške točke, ki jih lahko predlagajo regijski koordinatorji.

Prijave sprejemamo do 15. junija 2022, preko spletne aplikacije na naši spletni strani: https://turisticna-zveza.si/prijava

Na naši spletni strani bo od julija do avgusta potekalo spletno glasovanje za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj.

Slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem.

 

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice