Izjave za javnost

Moja dežela – lepa in gostoljubna v polnem teku

Začelo se je tekmovanje Moja dežela - lepa in gostoljubna.

22. julij 2021

Deli s prijatelji

Člani strokovnih komisij za ocenjevanje slovenskih mest in njihovih zgodovinskih jeder so  začeli z ocenjevanjem v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki letos praznuje okrogli jubilej – 30. obletnico obstoja. Komisija bo do konca avgusta po dolgem in počez prečesala Slovenijo, na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo med 11. in 13. oktobrom v Postojni, pa  bodo razglasili najboljše in najgostoljubnejše destinacije v Sloveniji.

Komisija si je zaenkrat ogledala že tri večja mesta: Velenje, Celje in Koper, štiri turistične kraje: Bohinj -Ribčev Laz, Bled, Radovljico, Kranjsko Goro ter šest izletniških krajev: Brezje, Dovje Mojstrana, Gozd Martuljek Žirovnico in Polhograjsko graščino. »Zaznali smo velik napredek kar se tiče čistosti in urejenosti posameznih destinacij, poleg tega se je povečalo število lokalnih ponudnikov. Ponudba je pestra in na izjemno visoki ravni, » je prve vtise predstavila Andreja Vesel, predsednica ocenjevalne komisije.

Tekmovanje letos poteka že 30. leto zapored, pokroviteljstvo pa je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. »Tekmovanje pod tem imenom poteka že 30. let, v resnici pa je precej starejše. Prvo je potekalo že leta 1968, ko je Turistična zveza Slovenije izbirala »najbolj prizadeven turistični kraj«, je povedala Karmen Grebenc Burger, generalna sekretarka Turistične zveze Slovenije. Poudarila je, da je TZS v Sloveniji že od samega začetka orala ledino na področju urejenosti in čistosti ter tovrstnih natečajev.

Na naši spletni strani bo mogoče ves avgust glasovati za NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše slovenske destinacije po vaši izbiri. Vsak dan bo mogoče oddati en glas v vsaki posamezni kategoriji.

Oglejte si tudi

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024