Novice

Na sejmu v Gornji Radgoni tudi Turistična zveza Slovenije

Med petkom, 5. 04.2024 in nedeljo 7.04.2024 vljudno vabljeni na sejem lovstva in ribištva.

26. marec 2024

Deli s prijatelji

Na 13. mednarodni sejem lovstva ribištva in aktivnosti v naravi v Gornjo Radgono vas vabijo ugodni nakupi lovske in ribiške opreme, mamljive ponudbe za doživetja v naravi ter uživanje v izbrani kulinariki. Za strokovne predstavitve bodo poskrbele krovne organizacije s področja lovstva, ribištva, turizma in gospodarjenja z naravo. Odlično razpoloženje zagotavlja bogat program dogajanj

Podpredsednica Turistične zveze Slovenije Janja Viher je na tiskovni konferenci pred sejmom poudarila, da se bodo na sejmu predstavila nekatera turistična društva – zlasti iz Štajerske in Pomurja, Turistična zveza Slovenije pa bo na njem prisotna tudi z dvema razstavama. Pripravili bomo razstavo o zmagovalnih destinacijah natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je letos potekal že 32. leto in je Vseslovenski natečaj v urejenosti in gostoljubnosti slovenskih krajev. Ne glede na vremenske kataklizme je državna ocenjevalna komisija lani pregledala 28 mest, 19 mestnih, vaških in trških jeder, 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 25 tematskih poti,  na natečaju pa smo izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise.

Janja Viher na včerajšnji 39. skupščini TZS, Fotografija: Iztok Pipan, tvm

Natečaj je lani potekal pod sloganom Na izlet s Turistično zvezo Slovenije, s čimer smo promovirali novo digitalno aplikacijo Moj – izlet.si, ki smo jo ponudili v brezplačno uporabo. Aplikacijo Moj-izlet.si smo pri Turistični zvezi Slovenije razvili tudi s ciljem razpršitve slovenskih turističnih tokov in promocije manj znanih slovenskih turističnih destinacij. Daleč največja dodana vrednost nove aplikacije je brez dvoma to, da je nastal v sodelovanju z lokalno skupnostjo, zato vas bo pripeljal tudi do tistih res skritih biserov, v katerih so doslej uživali zgolj domačini. Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna bomo pripravili tudi v letošnjem letu in že zdaj lahko napovemo, da bo vseboval številne novosti, o katerih boste obveščeni pravočasno.

V okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna ocenjujemo tudi tematske poti, ki jih bomo prav tako predstavili na sejmu v Gornji Radgoni. Lani je komisijo za Naj poti najbolj prepričala Risova pot, ki nekaj posebnega, saj imamo v Sloveniji samo tri zveri. Ris je po II. svetovni vojni izginil s celega Gorskega Kotorja in slovenskega prostora. Slovenci smo ga naselili nazaj, za kar so zaslužni naši fantje, predvsem Maks Konečnik, dolgoletni član lovske družine Loški potok, ki je naselil prve rise iz Švice. Prednost Risove poti je, da je nastala na že obstoječi planinski poti.

Ris počiva, Fotografija: Kočevsko

Pri Turistični zvezi Slovenije smo od leta 2011 skupaj s partnerji ocenili že več kot 500 poti. Glavni izziv je, da še nimamo vpeljanega certificiranja tematskih poti. Na tem področju nas čaka še velik zalogaj. Treba je jasno povedati, da si v slovenskem prostoru ne želimo ne vem še koliko novih poti, pač pa želimo obstoječe nadgrajevati in jim dodajati vrednost.

Pri Turistični zvezi Slovenije smo leto 2024 razglasila za Leto tematskih poti, skupaj s Zavodom za gozdove in drugimi partnerji pa ob okrogli obletnici pripravljamo vrsto dogodkov. Naj izpostavim samo najbolj zanimive:

  • Mednarodni fotonatečaj z naslovom Gozdne učne in tematske poti v Sloveniji
  • Klepet na Risovi poti v mesecu maju
  • Razstava gozdnih učnih in tematskih poti na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani med 20. novembrom letos in 15. januarjem 2025, ob tem pa ste vabljeni k organizaciji spremljevalnih dogodkov
  • Akcija odpiranje gozdnih knjižnih in branje v gozdu, ki jo bomo zaključili ob Svetovnem dnevu turizma 27. septembra 2024.

Več informacij iz novinarske konference na informacijo z novinarske konference, dodajamo pa tudi rezultate mednarodnega ocenjevanja divjačinskih salam, ki je potekalo pod sejemskim okriljem.

Vljudno vas vabimo k obisku sejma in srečanju v novinarskem središču. Novinarji se lahko akreditirate na tej povezavi.

Vabljeni vse dni in vsak dan po koledarju in urniku dogodkov, ki vas najbolj zanimajo

 

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice