Predsednikove objave

Nagovor predsednika TZS Pavleta Hevke - Marec 2021

Pozdravljeni, prav vsi člani prav vseh turističnih društev in zvez v naši deželi – Sloveniji!

Pavle Hevka

08. marec 2021

Deli s prijatelji

Leto 2020, lahko bi ga poimenovali tudi Annus horribilis, je bilo za vse nas leto zelo kompleksnih preizkusov naših zmožnosti življenja in bivanja v razmerah, ki so nas potisnile za domače štiri stene in nas oropale možnosti za potovanja, izlete ter druženja in spoznavanja novih krajev in ljudi. Zato toliko bolj stavimo na letošnje leto, leto 2021, ki se začenja z neuklonljivim upanjem v čas, ki nas bo popeljal naprej v prihodnost brez virusnih zoprnij, zapor držav, regij in občin, samoizolacij in karanten.

Mislim, da se vsi v tem času še mnogo bolj zavedamo, koliko nam pomenijo človeški stiki, dobri odnosi med ljudmi, pogovori in včasih tudi čisto lahkotni klepeti v kavarni ali v parku s prijatelji in sorodniki, z znanci in včasih tudi z neznanci.

Epidemija je turiste, ki smo jih v lanskem letu pričakovali v naši deželi – lepi in gostoljubni – zadržala doma, nas pa priklenila na prostor znotraj znanega in varnega objema domov, a tudi nekoliko dolgočasnega in z negotovostjo prežetega preživljanja dnevov, tednov in mesecev. A domači in tuji turisti se bodo vrnili takoj, ko s skupnimi napori premagamo nadlogo, ki nas že leto dni spravlja »ob pamet«. In takrat bomo vsi skupaj pripravljeni tako dobro, kot doslej še nismo bili. Izpad dohodkov turistične industrije, ki je zaznamoval lansko leto, se bo umaknil svežemu prilivu, ki bo s pomočjo vseh prostovoljcev Turistične zveze Slovenije znova prebudil našo turistično Trnuljčico in jo popeljal v svetlejše in blagostanja polne dni.

Zato naj velja moja pohvala vsem vam, ki se v teh časih trudite postoriti vse, kar je v vaši moči, za ponovni zagon turističnega vrtiljaka v Sloveniji.

Več na tej povezavi ... 

 

Oglejte si tudi

Novice

Poletna počitniška akcija: Slovenija za mlade

13. Jun 2024
Novice

Vasi se predstavijo

Turistično društvo Laporje
13. Jun 2024
Novice

obvodni kraji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
01. Jun 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice