Novice

Natečaj: " Zemljo in vodo varujemo, plastiko oblikujemo"

Preko spletnega glasovanja bomo izbrali najbolj všečen izdelek. Avtorja/avtorje  bomo povabili k predstavitvi  izdelka v Paviljon Expano ob Soboškem jezeru, v okviru dogodka Srečanje obvodnih krajev, ki bo 1. junija 2024.

22. marec 2024

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije ob Svetovnem dnevu vode 22. marca 2024, ki letos poteka pod sloganom »Voda za mir«, vabi k začetku čistilnih akcij, med katerimi bomo skupaj očistili obale rek, jezer, morij in pospravili smeti s parkov, mestnih ulic in gozdov ter s tem prispevali k ohranjanju čistejšega in bolj zdravega okolja.

Z akcijami bomo zaključili ob že 54. Svetovnem dnevu Zemlje 22. aprila. Letošnja rdeča nit je »Planet proti Plastiki,« zato med očiščevalnimi akcijami tokrat posebno pozornost namenite  plastičnim odpadkom.

Le 16 % plastike in plastične embalaže se reciklira, preostanek pa pristane na odlagališčih, v sežigalnicah ter v naših rekah in oceanih. Plastika je škodljiva za zdravje ljudi in biotsko raznovrstnost, izjemno grda pa je tudi na pogled.

Z letošnjo akcijo si prizadevamo ne samo za čistejši in bolj zdrav jutri, temveč tudi za lepši svet, zato ob tej priložnosti vse zainteresirane vabimo k nagradni igri, v kateri iščemo najlepši izdelek iz odvržene plastike. Prepričani smo, da bodo zlate roke naših turističnih prostovoljk in prostovoljcev ter šolskih in vrtčevskih otrok, pa tudi druge zainteresirane javnosti iz odpadne plastike uspeli izdelati čudovite okraske, vaze, mape, posode in druge izdelke.  

Ob zaključku akcije, 22. aprila 2024, bomo najlepše in najbolj izvirne izdelke objavili na naši spletni strani. Preko spletnega glasovanja bomo izbrali najbolj všečen izdelek. Avtorja/avtorje  bomo povabili k predstavitvi  izdelka v Paviljon Expano ob Soboškem jezeru, v okviru dogodka Srečanje obvodnih krajev, ki bo 1. junija 2024. Skupaj z nami boste doživeli Pomurje skozi edinstveno razstavo, ki turistično ponudbo, naravo, domačo obrt in kulturno dediščino prikaže s pomočjo inovativne tehnologije.

Za lažjo inspiracijo prilagamo nekaj primerov, ki jih je izdelala Gordana Grgić. 

Slike izdelkov in čistilne akcije naložite do 22. aprila 2024 na naslednji povezavi :https://forms.gle/1D41WZMgzmaSwj3y9 

 

 

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice