Obisk Retja

Turistično društvo Trbovlje

08. junij 2024

Deli s prijatelji

V četrtek, 6. junija, so člani Delavsko kulturnega društva Svoboda Dobrna v sodelovanju z Turističnim društvom Trbovlje organizirali obisk Retja v Krajevni skupnosti Alojz Hohkraut. Pohoda se je udeležilo 35 pohodnikov.

Pohod smo začeli pri Domu DKD Svoboda Dobrna, tam so nas prijazno sprejele članice društva DKD Svoboda Dobrna. Po pozdravnem nagovoru predsednice Helene Dolanc in predsednice TD Trbovlje Joži Kukovič smo se podali na našo pot v Retje pod vodstvom vodiča Kevina Korbarja.

Najprej smo si ogledali cerkev Svetega križa v Retju, nato smo pot nadaljevali do kmetije Rudija Žagarja, kjer smo si ogledali spominsko ploščo ob osamosvojitvi Slovenije. Tu smo imeli krajši postanek, se okrepčali in odžejali ter nabrali nove moči za nadaljevanje naše poti do Konjeniškega društva Trbovlje.

V Konjeniškem društvu nas je sprejela Mojca Ostrožnik, ki nam je predstavila delovanje društva in konje. Ponudili so nam tudi možnost jahanja, tako se je nekaj pohodnikov preizkusilo v jahanju konja. Z velikim navdušenjem in pričakovanjem smo si ogledali pravo indijansko vas, tam sta nas pričakala Marko Kukovič in Nataša Novak Kukovič. Predstavila sta nam ptice ujede. Pobližje smo se spoznali s planinskim orlom, z njim smo se lahko tudi slikali, prav tako smo pobližje spoznali sovo uharico. Navdušeni smo bili tudi nad drugimi pticami ujedami.

Polni novih doživetji in občutkov smo se vračali nazaj na Dobrno. Pot nas je vodila čez Plesko, mimo Športnega parka Kipe do Dobrne. Pohod smo zaključili ob prigrizkih, se pogovarjali o doživetem in bili navdušeni nad videnim. Na koncu nas je čakalo presenečenje, za prijeten zaključek so poskrbele plesalke plesne skupine Zasavski country.

Spoznanje, da je naše Trbovlje zelena oaza za vse nas, sprehajalce, pohodnike in vse ostale, ki si želijo pristnega stika z naravo, je bilo vredno celodnevne hoje. Obisk Retja je vključen v Tedne vseživljenjskega učenja, je preplet medgeneracijskega sodelovanja in druženja, zdravega duha v zdravem telesu ter vseživljenjskega učenja.

MR

Foto: MR

Članek je objavljen na spletni strani: https://savus.si/obisk-retja/

Oglejte si tudi