Izjave za javnost

Na tržnici v Medvodah Okusni zakladi

Okusne in vabljive zaklade si lahko ogledate in jih poskusite 16. maja 2024 v športni dvorani v Medvodah, s pričetkom ob 10.00 uri. Dogodek smo iz tržnice prenesli zaradi vremenske napovedi.

08. maj 2024

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je skoraj do konca pripeljala že 38. festival Turizmu pomaga lastna glava. Mladi so se celo šolsko leto ukvarjali z idejami za  nove kulinarične spominke, ki  lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti destinacije. Okusne in vabljive zaklade si lahko ogledate in jih poskusite 16. maja 2024 v športni dvorani v Medvodah, s pričetkom ob 10.00 uri.

V Medvodah bo vrata odprla Odprta kuhinja turističnega podmladka, ki se je letos spoznaval s kulinaričnim turizmom. Povedano po domače gre za odkrivanje kulture določene dežele ali destinacije preko lokalne hrane in pijače oziroma kuharskih tradicij. Turistični podmladki so ustvarjali lokalne kulinarične spominke s trajnostnim pridihom.

Pri kulinaričnem turizmu ne gre nujno za razkošno obedovanje, ampak bolj za pustolovsko prehranjevanje oziroma iskanje novih kulinaričnih dogodivščin. Z letošnjo temo smo udeležence festivala spodbudili, da z oblikovanjem slastnega spominka pripomorejo k večji prepoznavnosti določene destinacije.

V projektu sodeluje 87 osnovnih šol iz vse Slovenije, ki so se aprila predstavljali v Mercator centrih v Postojni, Murski Soboti, Mariboru, Velenju, Ptuju in Domžalah. Generalni sponzor projekta je Mercator, d.d., ki že sedemnajsto leto zapored odpira vrata večjih nakupovalnih centrov in mladim osnovnošolcem omogoča, da svoje delo na enkraten, nepozaben in neponovljiv način predstavijo vsem zainteresiranim v lokalni skupnosti.

Priloge

Vabilo
418.69 KB

Oglejte si tudi

Novice

Zaključni festival Turizmu pomaga lastna glava navdušil obiskovalce

16. May 2024
Novice

blagoslov motorjev

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
12. May 2024
Novice

Okusni zakladi – glasujte za naj promocijski spot

08. May 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice