Med 14. in 20. septembrom 2021 so potekala regijska tekmovanja za Zlato kuhalnico. Gostiteljice regijskih tekmovanj so bile srednje šole za gostinstvo in turizem v Izoli, Radovljici, Radencih, Novem mestu in Celju.
Med 14. in 20. septembrom 2021 so potekala regijska tekmovanja za Zlato kuhalnico. Gostiteljice regijskih tekmovanj so bile srednje šole za gostinstvo in turizem v Izoli, Radovljici, Radencih, Novem mestu in Celju.
Osnovnošolci iz 27 osnovnih šol so pripravljali ješprenove ali pirine rižote z dodatki. Člane ocenjevalne komisije so presenetili z različnimi vrstami mesa, gob, zelenjave, rib, rakcev in kranjske klobase z nenavadnimi kombinacijami z zeleno, porom, čemažem, hruško, žajbljem, rdečo peso, medom, brinovimi jagodami in koprivami.
Najpogostejše sestavine solat so bile korenje, krompir, radič in sladka koruza, v njih pa se je okušalo tudi orehe, bučna semena, granatno jabolko, lečo, koromač in špinačo.
Ob zaključku tekmovanja so jedi servirali in jih postregli na pogrinjku, kar je bila prava paša za oči in je razveselilo tudi brbončice.
Najboljših deset ekip se je uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo predvidoma potekalo 12. oktobra 2021 v Postojni, v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Na njem se bodo pomerile ekipe šol:
- OŠ Antona Ukmarja Koper
- OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica
- OŠ Šmarje pri Kopru
- OŠ Poljane Ljubljana
- OŠ Sostro Ljubljana
- OŠ Ivana Cankarja Ljutomer
- OŠ Stročja vas
- OŠ Križevci
- OŠ Sava Kladnika Sevnica
- OŠ Sveti Tomaž
Najboljše tri bodo ob zaključku prejele zlato, srebrno in bronasto kuhalnico.
Vabljeni k ogledu utrinkov s posameznih tekmovanj!