V torek 14.9. začnemo z regijskimi tekmovanji za 12. Zlato kuhalnico.
V torek 14.9 bo Turistična zveza Slovenije začela z regijskimi tekmovanji za 12. Zlato kuhalnico, ki bi morala potekati že v lanskem šolskem letu, a so bila zaradi Covid razmer prestavljena na september.
Osnovnošolci bodo svoje kuharske spretnosti pokazali s pripravo ješprenove ali pirine rižote z dodatki različnega mesa in zelenjave; npr. rdečo peso, praženimi orehi, rdečo papriko, pripravljali pa bodo tudi sestavljene solate iz petih različnih sestavin. Solatni preliv bodo ustvarili iz različnih olj, kisov, zelišč, začimb in dišavnic. Ob zaključku tekmovanja bodo jedi servirali in jih postregli na pogrinjku, ki je usklajen s pripravljenimi jedmi. Pogled na tako pripravljene mize bo prava paša za oči in bo razveselil tudi burbončice.
Regijska tekmovanja bodo potekala med 14. in 21. septembrom 2021 na srednjih šolah za gostinstvo in turizem v Izoli, Radovljici, Radencih, Novem mestu, Celju in Mariboru.